The Black Key wint jury en publieksprijs voorronde 2nd influenZ The Black Key wint jury en publieksprijs voorronde 2nd influenZ

Laatste voorronde op weg naar de grote finale

, Tekst: Marije Vermeulen Foto's: Rene Kauwenbergh

The Black Key wint jury en publieksprijs voorronde 2nd influenZ

Laatste voorronde op weg naar de grote finale

Tekst: Marije Vermeulen Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Op vrijdag 18 maart werd alweer de laatste voorronde van talentenjacht 2nd influenZ gehouden. In deze talentenjacht strijden er weer vier acts voor een plek in de finale.

Laatste voorronde op weg naar de grote finale

Het is alweer de laatste voorronde van de talentenjacht 2nd influenZ, nog een naam zal toegevoegd moeten worden aan de bandlijst voor de finale.
De drie meiden van Black Key openen de avond met een aantal heerlijk swingende jazz nummers. Zowel bij de jury als bij het publiek valt dit erg in de smaak, het trio gaat dan ook met zowel de jury- als de publieksprijs naar huis. Zangeres Sarah Steutel heeft een heel mooi fris stem geluid wat goed naar voren komt bij het klassieke genre. Hier en daar mis ik nog wel wat in hun muziek. Een extra instrument erbij zou naar mijn mening veel goed doen.
Als tweede staat singer-songwriter Geert van Oorschot op het podium. Met zijn gitaar en een prachtig stemgeluid weet hij het publiek goed te amuseren.  De verschillende genres die hij speelt maakt het erg leuk en afwisselend. Engelstalig, Nederlandstalig, zang en zelfs rap zit in zijn repertoire. Wel mist er wat interactie met het publiek, waardoor het op den duur wat saai dreigt te worden. 
Rebel 96 is een vier koppige pop-rock band uit Zierikzee. Deze band is in slechts twee maanden tijd gevormd bij het bandproject Popsport. Erg knap hoe deze heren nu al op het podium staan. De zaal genoot er erg van, na de rustige acts van The Black Key en Geert van Oorschot konden de bezoekers eindelijk hun energie kwijt bij deze band.
Ook de drie koppige indie band Sios uit Zeeuws-Vlaanderen is nog niet zo lang bezig. Ook deze band is ontstaan in bandproject Popsport. Ook bij dit optreden kon het publiek nog even los gaan. De jongens van Sios stralen een duidelijke passie uit voor muziek. De zang van deze band is erg prettig om naar te luisteren.
Het publiek ging pas echt los toen de Santana cover band op het podium verscheen. Met maar liefst twaalf man kregen ze heel de zaal aan het dansen. De band zorgt absoluut voor een spetterende afsluiting van een zeer geslaagde avond.
Op zaterdag 16 april word de finale gehouden in popcentrum de klomp. De bands die een plekje hebben bemachtigd zijn: Dehumanization, The Black Key, Fables And Fairytales, Bloodshift, Gork A 27, Sovitus, Omen Of Truth en Serious. De finale word gehouden van 19:30 t/m 01:00 uur. Voor meer informatie zie: www.jongerenraadborsele.nl
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland