Terneuzen onderdeel van Europese tour Eyes Set To Kill Terneuzen onderdeel van Europese tour Eyes Set To Kill

Een zusjesband in Zeeland

, Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Dennis Wisse

Terneuzen onderdeel van Europese tour Eyes Set To Kill

Een zusjesband in Zeeland

Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Dennis Wisse ,

Het Amerikaanse post-hardcore gezelschap Eyes Set To Kill was zondag in De Pit in Terneuzen. Dit als onderdeel van hun Europese tour, die in de Benelux behalve de Zeeuwse plaats ook Heerhugowaard aandoet. De eveneens Amerikaanse bands Stray From The Path en Vanna verzorgen het voorprogramma op een avond die nooit echt los wil komen.

Een zusjesband in Zeeland

Het New Yorkse Stray From The Path knalt er vol goede moet in met Lucid Dreaming. Stipt om acht uur, zoals afgesproken. Iets wat in De Pit geen uitgemaakte zaak is. De maatschappelijk kritische hardcore klinkt bevlogen. Hoewel de band zeker niet de originaliteitprijs zal winnen. Een enkeling waagt een dansje maar vette pits blijven uit. Dit terwijl zanger Drew York er toch alles aan doet het publiek op te zwepen. De groep ramt in 30 minuten bijna heel hun laatste album Make Your Own History door en houdt er dan mee op. Een slimme zet, zo voorkomt het viertal dat de set in kakt. Het publiek ziet het gelaten aan en geeft de band slechts een beleefdheids applausje.

Duidelijk zijn heel wat meer mensen naar Terneuzen afgereisd voor Vanna. Deze metalcore band uit Boston maakt ook een veel betere indruk dan hun voorgangers. De groep speelt strak als een netpanty en de besnorde brulboei Chris Preece haalt alles uit de kast. Hij wordt terzijde gestaan door de melodieuze vocalen van gitarist/zanger Evan Pharmakis, iets wat goed uitpakt. De nadruk ligt op de laatse EP Honest Hearts maar ook van albums Curses en A New Hope komen nummers voorbij.  De band sluit met Trashmouth hun optreden af.

Dan is het tijd voor Eyes Set To Kill dat qua dynamiek en energie sowieso al minder is dan Vanna. Puur omdat de groep muzikaal kiest voor een meer klassiekere aanpak. Met veel melodie en minder breakdowns. Dit heeft vanavond ook tot gevolg dat de aanwezige emo-kids amper nog in beweging komen als de groep opener Hearts inzet. De band is gevormd rond de zusjes Anissa en Alexia Rodriguez, maar het is schreeuwlelijk Cisko Miranda die de show steelt. Frontvrouw Alexia is duidelijk niet in haar beste doen. Ze verontschuldigd zich dan ook omdat ze verkouden is. Hierdoor forceert ze haar cleane vocalen en gaat ze steeds chagrijniger kijken. De rest van de groep houdt zich wel goed staande waardoor een vermakelijk set het gevolg is.  

Dat de zaal niet mee wil ligt dan ook zeker niet aan de bands vanavond. Misschien is zondag gewoon niet zo’n goede dag om een hardcore show te plannen.   

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland