Oysterband doet op vasteland tour Vlissingen aan Oysterband doet op vasteland tour Vlissingen aan

Dertig jaar ervaring in de Piek

, Rene Kauwenbergh

Oysterband doet op vasteland tour Vlissingen aan

Dertig jaar ervaring in de Piek

Rene Kauwenbergh ,

Aan het einde van de akoestische tour over het vasteland houden de Britten een tussenstop in de Piek.

Dertig jaar ervaring in de Piek

Aan het einde van de akoestische tour over het vasteland houden de Britten een tussenstop in de Piek.

 

Op het podium laat de band horen dat maatschappij kritische teksten ook akoestisch en in close-harmony gebracht kunnen worden. De misstanden die gesignaleerd worden krijgen een omzetting naar songs. Veel oudere nummers blijken nog steeds actueel te zijn, zelfs nummers uit de beginjaren van de band blijken nog te passen in het moderne leven van nu.

 

De band gaat al wat jaartjes mee, opgericht in 1977 telt de band al meer dan 30 jaar ervaring. Inmiddels zijn er al de nodige wisselingen geweest in de band, twee leden die vanavond in de Piek staan zijn er al bij vanaf het eerste optreden.

 

Het optreden is opgebouwd uit twee sets, in de pauze tussen de sets kan het publiek verzoeknummers opgeven. Bierviltjes vol met verzoekjes komen terug richting band. In de tweede set zien we dan ook tussen nummers door de zanger geregeld een viltje uit zijn jaszak opdiepen. Als ook deze set tot een eind komt weet het publiek nog een toegift af te dwingen, en dat wordt het nummer Turn-off the lights gespeeld tussen -en samen gezongen met- het publiek. Na de laatste toneen gaan de bandleden naar de zaaluitgang om persoonlijk afscheid van de bezoekers te nemen.

 
Een herbeleving van oude tijden die nog steeds actueel zijn.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland