Bloodshift en Seriousz winnen Zeeuwse editie Popsport Bloodshift en Seriousz winnen Zeeuwse editie Popsport

Acht Zeeuwse bands strijden om plekje in landelijke finale

, Tekst: Justin Faase Foto’s: Andre Joosse

Bloodshift en Seriousz winnen Zeeuwse editie Popsport

Acht Zeeuwse bands strijden om plekje in landelijke finale

Tekst: Justin Faase Foto’s: Andre Joosse ,

Afgelopen zaterdag was het zover: acht Zeeuwse acts streden om een plekje in de landelijke finale van PopSport. Een educatieve wedstrijd die in het teken van muziek; bij de winnaar draait het niet alleen om de kwaliteit, maar ook de hoeveelheid progressie die er in de loop van de tijd is geboekt. Ook het publiek mocht dit keer een winnaar aanwijzen.

Acht Zeeuwse bands strijden om plekje in landelijke finale

Na maanden van oefenen, diverse workshops, opnames en promotie volgt vanavond het voorlopige hoogtepunt van PopSport in Zeeland. In ’t Beest in Goes wordt door de driekoppige jury aangewezen welke band er door mag naar de landelijke finale en hiermee een extra coachingtraject wint. Ook de toeschouwers mogen hun stem laten horen: de winnaar van de publieksprijs wacht eenzelfde prijs.

Van de acht bands die zich vanavond van hun beste kant moeten laten zien, zijn er verrassend veel die de hardere genres hoog in het vaandel hebben staan. Zo schudt Dehumanization de bezoekers meteen goed wakker met hun brute death metal en doen Bloodshift en Tjernobyl Corpse met hun mix van rock, punk en zwaardere gitaren een energieke duit in het zakje. Maar ook Rebel 96 weet wel met de gitaar om te gaan.

Gelukkig is er ook de nodige afwisseling. The Black Key – eerder al winnaar van de regionale finale van de Kunstbende – speelt subtiele jazzpop met piano, saxofoon en trompet. Dat Popsport een educatieve wedstrijd is bewijst onder andere Sios; uit het optreden blijkt dat ze gedurende het traject veel hebben geleerd. Dat geldt ook voor singer-songwriter Geert van Oorschot, die zonder aarzelen alleen met een akoestische gitaar op het podium verschijnt. Tussendoor zet Seriousz de volle zaal op zijn kop met een swingende, funky show.

De berichten op Twitter, weergegeven op een groot scherm, verraden de spanning na de optredens. Uiteindelijk wordt Bloodshift uit Terneuzen uitgeroepen tot winnaar en dus tot band die de afgelopen maanden de meeste progressie heeft geboekt. Nadat de vele stemmen zijn geteld, wordt bekend dat Seriousz uit Goes de publieksprijs heeft gewonnen. Deze twee bands zullen op 8 mei de provincie vertegenwoordigen in de landelijke finale in Amstelveen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland