Arid puur en enthousiast in Gebouw-T Arid puur en enthousiast in Gebouw-T

Massiz met knettergekke zanger in het voorprogramma.

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse

Arid puur en enthousiast in Gebouw-T

Massiz met knettergekke zanger in het voorprogramma.

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

Voorprogramma Massiz warmde het publiek goed op voor Arid. De knettergekke zanger hield de aandacht van het publiek goed vast. Arid klonk zoals altijd puur en zuiver, een genot voor de oren.

Massiz met knettergekke zanger in het voorprogramma.

Massiz is een Vlaams-Nederlandse band met de eigen Gertjan de Koster van Gebouw-T achter de drums. In plaats van onze zakenman is hij nu de lekker ontspannen drummer. Massiz bestaat verder uit de Antwerpse zanger Ronn Robbens, gitarist Rob Antes, toetsenist Erwin Vrolijk en bassist Jeroen Redeker. Al gauw blijkt dat zanger Ronn knettergek is, maar wel op een leuke manier. Hij straalt een bepaalde intensiteit uit en slurpt in zijn eentje de rest van de band op en kotst het uit tot een compleet plaatje. Energieke poprock liedjes weten het publiek alvast goed wakker te maken. Heen en weer vindt ook interactie plaats tussen band en publiek over Vlaamse en Nederlandse gebruiken.

Nu het publiek lekker vrolijk is, kunnen we verder met Arid. Arid heeft duidelijk fans in Bergen op Zoom. Misschien nog fans die Arid in 2000 in de Waterput of bij de Bergse Poptocht al zagen? In 1996 begon het allemaal dankzij Humo's Rock Rally. Inmiddels zijn we elf jaar verder en Arid heeft een flinke ontwikkeling doorstaan. Vijf albums op hun naam en vele shows gespeeld.

Het laatste album Under The Cold Street Lights stamt uit maart 2010 en is net iets meer gitaarrockachtiger dan de eerdere albums. Ook tijdens het optreden hoor je dit terug en is het ultra zoete randje er een beetje af. Toch blijft Arid een lief bandje vanwege de perfecte stem van zanger Jasper Steverlinck. Fans in het publiek zijn hoorbaar enthousiast dat ze hun helden weer eens van dichtbij mee kunnen maken. Hier en daar wordt gedanst en gesprongen. En dan spelen ze als tweede nummer ook nog eens gelijk Too Late Tonight, één van de eerst uitgebrachte singles in 1999. Met dit mooie begin zit de sfeer er goed in. De band is enthousiast en deelt deze tendens met het publiek.

Zanger Jasper vraagt iedereen hem na te zingen en er ontstaat een leuke interactie met het publiek. Hij heeft zo'n zuiver gouden keeltje. Alsof hij enkel maar hoeft te zuchten en hij raakt iedere toon. Zijn stem is zo in de muziek verweven dat het niet een te glad geheel wordt. Maar daar is niet iedereen het mee eens. Enkelen vinden het maar niets en verlaten de zaal. Je houd van deze muziek of je vind het niets. Gelukkig geniet het overgrote deel van het publiek uitbundig. Jasper stapt dan ook nog het publiek in om daar zijn beste nootje voor te zetten.

Na een toegift van nog twee nummers nemen we weer afscheid van de Belgen. Hoewel ze op dit moment touren als voorprogramma van K's Choice was deze avond met Massiz als voorprogramma een erg prettige combinatie. Tevredenheid 10+!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland