The Qemists maakt verwachtingen meer dan waar

Qemists bij Drum 'n Bass in your Face met ook Teezer, Taktaalik & Skrats en Jahua

Tekst: Julia Mullie Foto's: Niels Davidse ,

Deze zesde editie van ‘Drum and Bass in Your Face’ was opnieuw een groot succes. Ondanks dat het deze keer niet was uitverkocht, stond de Spot weer vol met dansende mensen.

Qemists bij Drum 'n Bass in your Face met ook Teezer, Taktaalik & Skrats en Jahua

Bij binnenkomst in De Spot wordt de bezoekers aandacht direct getrokken door de visuals van Marek, een zeer welkome toevoeging aan de muziek die deze avond gedraaid werd. Vanavond is het de zesde aflevering van Drum 'n Bass In Your Face, een avond wat altijd een feest garandeert. Deze zesde editie is het de beurt aan The Qemists, een live Drum 'n Bass band uit het Verenigd Koninkrijk. Voor Drum 'n Bass in Your Face was het de eerste keer dat er een live-band op het podium stond. 

Met dit optreden in het vooruitzicht, waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn, kunnen we opwarmen met Jahua, een Rotterdamse producer, die vooral een dub-/jungle-achtige sound ten gehore bracht. Na dit inkomertje waarvan het publiek wat losser wordt, is het de beurt aan Tiktaalik en Skrats. De scratches van Skrats die door het werk van Tiktaalik heen worden gejaagd, zorgen voor een zeer uitbundig publiek. 
Met dit veelbewegende publiek in de zaal, kan Teezer het mooi overnemen, hij weet de sfeer goed in stand te houden en het publiek word dan ook helemaal uitzinnig als The Qemists het podium betreden. Ze brengen een geweldige show, met woeste gitaarstukken en twee MC.’s die er volledig voor gingen. Er is veel interactie met het publiek en als het nummer ‘Your Revolution’ wordt ingezet, gaat het publiek dan ook volledig mee met de muziek. Kortom; dit geweldige optreden is de opgelopen gehoorschade meer dan waard!