The Dutch Collective op tournee door Engeland

Vota Fonzie en The Twisted Animals maken zich klaar voor het buitenland

Tekst: Andre Joosse Foto’s: Rene Kauwenbergh ,

The Dutch Collective is een samenwerking van twee bands die gezamenlijk op tournee gaan door Engeland. Vota Fonzie en The Twisted Animal steken in juli de Noordzee over om Engeland te veroveren.

Vota Fonzie en The Twisted Animals maken zich klaar voor het buitenland

De twee Zeeuwse bands Vota Fonzie en The Twisted Animals gaan op tournee in Engeland. Onder de naam The Dutch Collective zullen ze diverse podia aandoen. Vota Fonzie maakt seventies pop, The Twisted Animals spelen rock'n roll en swing met een rauw randje, een mooi combi voor een avondvullend programma.
 
Vota Fonzie startte in 2007 als schoolband. Op een schoolreis vonden ze hun naam na het zien van de vele pamfletten en billboards in de stad met de leus Vota Fonzie, wat was bedoeld als een reclamestunt voor het programma Happy Days. Vanuit Schouwen-Duiveland veroveren ze al snel Zeeland met hun jaren 70 poprock. Vorig jaar werd de zangeres vervangen door Ruth Sudholter die inmiddels al goed is ingeburgerd in de band. Vorige week wonnen ze nog het Amsterdam Studentenfestival, de band lijkt klaar voor het buitenland!
 
The Twisted Animals zijn tevens afkomstig uit Schouwen-Duiveland. In 2002 werd de band geformeerd. Nadat een jaar later de zanger het voor gezien houd gaan de heren na een periode instrumentale muziek te maken zelf zingen. Vorig jaar werd de band uitgebreid met een vierde lid die hun rock’n roll extra kracht bijzet op gitaar.
 
Een try-out voor de Engelse tour werd afgelopen weekend in Brogum gehouden. Een swingende avond waarin de twee bands hun beste kant laten zien. In de laatste set was het aan de bands om elkaars nummers te coveren. Alles lijkt er op dat beide bands klaar zijn voor de oversteek.