Southpark is in, van en voor Middelburg

Maar de festivalweide aan het Meiveld is juist voor iedereen geopend

Gijs Kamphuis ,

De programmering van de achtste editie van het Southparkfestival is rond. Het multiculturele festival in Middelburg is er in geslaagd een interessant programma samen te stellen. Met op 2 juli vertrouwde ingrediënten als het kinderpodium en de senioren hangplek, veel Zeeuwse acts en publiektrekkers Chef’s Special en Bert Heerink.

Maar de festivalweide aan het Meiveld is juist voor iedereen geopend

Muziek, kunst, dans, theater, een seniorenhangplek, de kidsplace en sport. Het zijn de vaste ingrediënten van Southpark. De bands en artiesten zijn dit jaar over drie podia verdeeld.
 
Het hoofdpodium biedt plaats aan de Molukse dansgroep Mae-Uku, de jonge singer-songwritster Katia en de Vlissingse reggaeformatie Jah Vinity. Gevolgd door de PopAanZee band Tuxido Bandito, het Zeeuws/Amsterdamse trio Nuff Said en de Haarlemse formatie Chef’s Special. Als afsluiter zal de Rolling Stones coverband Undercover optreden.
 
Podium B is ingeruimd voor het Zeeuws-Vlaamse electro duo Quiten Quist, huiskamerband The Black Key, hiphopact Dret en Krulle, de Amsterdamse rockband Zorita en de band die we nog kennen van het 3VOOR12/Zeeland minifestival; Zerah John. Hoofdact op dit podium is zanger en ex-Vandenberg frontman Bert Heerink.
 
Podium C is overdag gereserveerd voor het kinderpodium maar biedt ’s avonds plaats aan de funky-groove van The Score en de jazzklanken van Moondance.
 
Ook is er een wereldmarkt met een grote verscheidenheid aan kraampjes en zijn er wereldse hapjes te proeven.
 
Het spektakel aan het Meiveld begint 2 juli om 12:00 uur.
 
Meer informatie is te vinden op de website van het festival. www.southparkfestival.nl

Hier is het ook mogelijk je op te geven als vrijwillige medewerker.