Reünieshow Badly Preserved groot succes in De Pit

Sevendust cancelt onverwachts volledige tournee

Tekst: Jamie Scherbeijn Foto's: Gijs Kamphuis ,

Een paar uur voor aanvang krijgt de Pit een telefoontje van Sevendust dat ze niet zullen spelen. Een behoorlijke teleurstelling, maar de optredens van Badly Preserved en Master of Waha gaan gewoon door en zo wordt het massaal aanwezige publiek getrakteerd op twee spetterende optredens waarbij Badly Preserved uitblinkt.

Sevendust cancelt onverwachts volledige tournee

Slecht nieuws bij het betreden van de Pit-zaal want Sevendust speelt vanavond niet. Schijnbaar kampte één van de bandleden met heimwee en is daarom de volledige tournee geannuleerd. Niet echt wat je rock ’n roll noemt, maar gelukkig gaat de reünieshow van Badly Preserved gewoon door.
Dat ze het vanavond zonder hun inspiratiebron moeten stellen, zal een lichte domper voor de bandleden zijn, maar gezien de massale opkomst kunnen ze qua publiek niet mopperen.
Bij het eerste nummer moeten de bandleden er even inkomen, wat niet zo gek is aangezien ze al jaren niet meer in deze formatie hebben gespeeld. Maar daarna breekt het ijs en speelt de band als vanouds zijn set. De groovy riffs van gitarist Saz aangevuld met de zuivere zang en soms ruige keelklanken van zanger Elton zorgen voor een emotionele mix van rock en metal. Een grote groep trouwe aanhangers staat voor het podium de nummers uit volle borst mee te zingen. Bij de toegift worden ze op het podium uitgenodigd om mee te zingen bij het nummer ‘Adjust’. Zo komt er na drie kwartier speeltijd een einde aan de reünie.

Na Badly Preserved geeft het Belgische Master of Waha nog een optreden. Hun muziek wordt sterk beïnvloedt door classic hardrock met af en toe een vleugje metal erdoorheen. De eerste nummers worden goed ontvangen bij het publiek, maar daarna klinken de nummers veel van hetzelfde kaliber en dwalen de meeste toeschouwers af richting de bar. Daar worden jeugdherinneringen opgehaald uit die goeie ouwe tijd dat Badly Preserved nog volop speelde en met de hoofdvraag of er misschien een vervolgoptreden of zelfs meer inzit…. wie weet…. Dit was in ieder geval een geslaagd reüniefeestje.