Kluspop aanstaande zaterdag in Kloetinge

Een nieuw festival met o.a. The Old Firm, Tuxedo Bandido en Gork A27

Harrie Verveer ,

Dit jaar is Zeeland een festival rijker: Zaterdag 18 juni vindt Kluspop plaats, een gratis toegankelijk festival in Kloetinge met namen als The Old Firm, Tuxedo Bandido en Gork A27.

Een nieuw festival met o.a. The Old Firm, Tuxedo Bandido en Gork A27

Zaterdag 18 juni is het tijd voor de eerste editie van Kluspop, een gloednieuw en gratis toegankelijk festival in Kloetinge.

Op het programma staan Valkenburg & Houg; het kersverse akoestische project van de Scarabee bandleden Tijs Valkenburg en Dave Houg, die in hun korte bestaan (pas een half jaar!) het al hebben weten te schoppen tot de finale van Regioruis. Gork A27 maakt grunge-achtige rock met een jazzy randje; ruw en tegelijkertijd vol met emotie en gevoel. De band weet het publiek en de critici keer op keer verbazen, en sleepte eerder dit jaar zelfs de publieksprijs van Hooi!Koorts in de wacht.

Back at Seven is op eigen terrein niet onopgemerkt gebleven en lijkt Kluspop uitgekozen te hebben om nu ook het Zeeuwse te gaan veroveren. Zelf beschrijft de Brabantse band de muziek die ze maken als een kruising tussen experimentele indie en art rock; wat ons betreft vaag genoeg om eens te gaan kijken wat ze daarmee bedoelen, en waarom ze bijvoorbeeld de meeste stemmen kregen tijdens de voorrondes van Rock over Halsteren! Tuxedo Bandido draait al een aantal jaartjes mee en kreeg pas nog een extra zetje in de rug door hun deelname aan het bandcoaching project Pop aan Zee. Met hun humor en de zwoele, relaxte Fun Lovin' Criminals-achtige muziek weet de band eigenlijk altijd wel te zorgen voor een leuke en ontspannen sfeer.

Bad Hair Day is een coverband met een repertoire van Meat-loaf tot Marco Borsato en van de Dolly Dots tot Depeche Mode. Welke nummers er tijdens Kluspop gespeeld gaan worden is niet bekend, maar dat je het luidkeels mee kunt zingen staat in ieder geval als een paal boven water. Tenslotte staat The Old Firm op het programma, een band die waar ze ook komen iedereen aan het dansen krijgt met hun aanstekelijke Ierse folkrock-achtige muziek. Met meer dan twaalf jaar ervaring, talloze optredens door heel Europa en een discografie van vijf cds is het geen verrassing dat deze band inmiddels wel weet hoe je een feestje moet bouwen!

Kluspop vindt plaats in het Wesselopark in Kloetinge, komende Zaterdag om 16:30. Zoals gezegd is de entree gratis.