De Staat klaar voor Pinkpop

De Staat maakt ’t Beest los: Beukend en stomend opwarmen voor Pinkpop

Tekst: Cecile Adrianow Foto's: Sjoerd Schunselaar ,

“Maandag staat voor feesten, dansen, jupiler en met een kater naar je werk rijden. We zijn in Goes!” – Torre Florim

De Staat maakt ’t Beest los: Beukend en stomend opwarmen voor Pinkpop

Aan de vooravond van het pinksterweekend en het, traditiegetrouwe, Pinkpop reizen de Nijmeegse mannen van De Staat af naar Goes om de bezoekers van ’t Beest te trakteren op een smakelijke try-out.
 
Voor hen die nog maar weinig van De Staat hebben geproefd; als ze ergens bekend om staan is het wel hun vlammende live-optredens en ze zijn daarom ook zeer geliefd op festivals, zowel nationaal als internationaal. Zo hebben ze al eerder op pinkpop gestaan. Maar ook Lowlands, Dour, het Hongaarse Sziget en het Engelse Glastonbury festival hebben zij niet ongemoeid gelaten.
 
Na al die grote podia’s betreden te hebben zou je zeggen dat een optreden in het nederige Goes voor deze heren een saaie hap is, maar niets is minder waar! Zanger Torre Florim is heel wat van plan en moedigt het publiek aan: “Maandag staat voor feesten, dansen, jupiler en met een kater naar je werk rijden. We zijn in Goes maken zij het beest in ons los en laten ons vergeten dat er nog een morgen bestaat! Daarmee is de toon gezet en het publiek lijkt het er helemaal eens te zijn. Met veel kabaal wordt De Staat aangemoedigd wanneer zij het startschot geven van hun concert op deze maandagavond. Beukend, stomend en denderend als een hongerig beest verslinden zij de nummers van hun nieuwe, in maart uitgebrachte, album Machinery. Met hun, zelfgenoemde, psycho funk lijken ze een geheel nieuw genre uitgevonden te hebben. Vooral met Sweatshop en Old MacDonald Don't Have No Farm No More
 
Wanneer De Staat het podium verlaat laten zij het publiek dan ook hongerig achter, dit smaakt naar meer!
En dan rest ons niets meer dan huiswaarts te gaan en hopen dat de wekker niet al te genadeloos afgaat in de ochtend.
 
Dus, tot slot, beste Pinkpop festivalgangers;
De Staat
Zaterdag 15:00 Mainstage
Be there!