Vijfde editie StrDnAfeest in Dishoek is groot succes! Vijfde editie StrDnAfeest in Dishoek is groot succes!

Jubileum voor het steeds populairder wordende StrDnAfeest van de Stichting Dance & Art.

, Tekst: Noisy Lois Foto's: Andre Joosse

Vijfde editie StrDnAfeest in Dishoek is groot succes!

Jubileum voor het steeds populairder wordende StrDnAfeest van de Stichting Dance & Art.

Tekst: Noisy Lois Foto's: Andre Joosse ,

Drukker dan voorgaande jaren was het weer een feestje op het StrDnA. Het weer werkte dit jaar mee met een buitengewoon mooie zonsondergang en een zwoele avond met alleen maar blije mensen dansend op pompende house, tech-house en technobeats.

Jubileum voor het steeds populairder wordende StrDnAfeest van de Stichting Dance & Art.

De dag begint al vrij vroeg bij strandpaviljoen Kaapduin in Dishoek. Om 14.00 uur vindt de finale plaats van een landelijk gehouden dj contest, genaamd ‘Upcoming'. Winnaar is dj Edward Roombah. Deze 23 jarige Hagenees weet de jury te overtuigen met zijn latin-house achtige beats. Een eervolle tweede plaats is voor dj Stan B.

Na de dj contest is het de eer aan Paul Veth om het feest op de main stage in gang te zetten, geleidelijk begint het steeds drukker te worden. Na Paul Veth volgt de live-act van de uit Amsterdam afkomstige Daniel Zuur. Hierna volgen nog Ille Bitch, Paul Hazendonk en het Duitse Krause Duo, die met hun chille lage BPM Berlijn stijl sound het publiek weet klaar te stomen voor de stevige techno beats van onze eigen Zeeuwse dj Go!diva. Het publiek dat toch wel techno georiënteerd is, gaat helemaal los. De main stage is aangekleed door beeldend kunstenaar Denz de Kroon. Hier is een reusachtige glazen cabine kunstwerk te zien, waar hij een draaiend object in heeft gemonteerd. De reflectie van licht en de achtergrond van de zee en wolkenlucht zorgt voor een werkelijk fascinerend beeld. Maar er is meer beeldende kunst: graffiti artiest Marcel en kunstenaar Barrenoia zijn live bezig een kunstwerk op het terras te spuiten en schilderen, wat ook een mooi beeld oplevert.

De grootste verrassing dit jaar is toch wel de 'Push It Stage' die onderaan het strandpaviljoen is gesitueerd. Dit voegt een extra dimensie toe aan het feest. 'Push It' is een Belgisch platenlabel, opgericht door de Belgische dj Prinz. In het befaamde Cafe d’Anvers zijn de Push It avonden al geruime tijd een waar succes en hier in Dishoek weten alle dj's het publiek, al dansend in het zand op de heerlijke tech-house beats, uitstekend te vermaken. De ondergaande zon op de achtergrond zorgt voor een echt Ibiza gevoel. De dj's die hebben gedraaid op de Push It Stage waren: Ricky E, Deejames vs Joey Payne, Ferrick Dawn (Live), Kenny Raw Vs Jerry May, Many More (Live), Prinz vs Ecco en Frodo en Jobbo b2b.

Naast de Push It Stage staat een container waar je, als je zin had, een beetje kan knutselen, schminken, jezelf verkleden met duikbrillen, eigen gemaakte shorts en allerlei andere ludieke activiteiten. Achter de Push It Stage, staan nog een paar containers waarvan in één container de vj’s Dajo en Joost Kosir van Dirty Brown Visuals zijn gehuisvest. Zij verzorgen de visuals vanavond en zij geven ook de gelegenheid aan eenieder die een kijkje wilt nemen in de wereld van visuals om een les te volgen. In de container ernaast is kunstenaar Klaaz bezig met een expositie van werkelijk fantastische kunstwerken. Allerlei planten, zoals bijvoorbeeld een cactus gemaakt van computerchips en andere computeronderdelen. In de laatste container is een expositie van fotograaf Andre Joosse. Prachtige en fascinerende foto’s van o.a. vervallen leegstaande gebouwen.

De avond wordt afgesloten door de Franse techno dj en producer Octave, in 2008 ontdekt door niemand minder dan Richie Hawtin. Sindsdien is Octave niet meer weg te denken uit de techno scene. Dat hij talent heeft is goed te horen. Na de geweldige set van Go!diva is de toon gezet en het publiek gaat helemaal uit zijn dak op de verfrissende en vernieuwende technobeats van Octave. Al met al was het echt een super avond. Hulde aan de organisatie. Zo’n feestje willen we vaker!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland