The Chimney presenteert zich als professionele rockband The Chimney presenteert zich als professionele rockband

Nieuwe ep, single en videoclip lijken begin van succesvolle muziekcarrière

, Tekst en foto's: Andre Joosse

The Chimney presenteert zich als professionele rockband

Nieuwe ep, single en videoclip lijken begin van succesvolle muziekcarrière

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Het Beest lijkt wel afgehuurd door de vijf jonge muzikanten uit Bruinisse. Vrienden, familie en fans zijn massaal naar Goes getrokken voor de presentatie van de nieuwe The Chimney ep. Een presentatie die de professionele kant van de band laat zien.

Nieuwe ep, single en videoclip lijken begin van succesvolle muziekcarrière

De jonge rock formatie The Chimney uit Bruinisse presenteert vanavond hun debuut-ep in 't Beest. Fans, vrienden en familie komen letterlijk met een buslading gelijk binnen, het is dan ook opvallend druk in t Beest.

De door de band meegenomen dj Jazz-M draait veelzijdige pop en rock totdat supportact Fables and Fairytales het podium oploopt. De band die vorig jaar talentenjacht North-B won mag de zaal opwarmen. Binnen een korte tijd heeft de band zich van beginnend coverbandje opgewerkt tot een band waar potentie inzit. Een eigen stijl is ontwikkeld en dat wordt met hun eigen geschreven nummers onderstreept. Rock met een vleugje blues en een psychedelisch randje. Zonder twijfel hebben de jonge bandleden de platenkast van de ouders gebruikt als inspiratie voor hun nummers.

Inmiddels is de zaal van t Beest vol, een drukte die je normaal alleen ziet bij grote acts. De Goesenaren zijn op de hand te tellen, vanavond is Bruinisse, de hometown van The Chimney, de baas in het podium. De jongeren staan voor het podium, achterin wordt de zaal opgevuld door de oudere generatie.  The Chimney is een jonge band, begonnen in 2009 en sindsdien veelgezien op de lokale talentenjachten. Met succes overigens, ze wonnen Hooikoorts en publieksprijzen bij 2nd influenZ en RegioRuis.

Het concert begint met het vertonen van de videoclip die The Chimney heeft opgenomen in het spookdorp Doel, net over de grens bij Antwerpen. De clip past goed in het beeld dat de band naar buiten wil brengen, dat van een professionele rockband. Ook het concert past in dit beeld, The Chimney geeft een goed optreden. Zang, ritmesectie, keys en gitaar klinken allemaal strak, technisch is er weinig op de heren aan te merken.

Met een zaal vol fans is het niet moeilijk om de zaal mee te krijgen, zonder moeite krijgt het vijftal dan ook mensen aan het dansen en zingen. Hun vooral op Engelse bands geleeste rockmuziek is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de sound van Kasabian. Niet alleen muzikaal, maar ook qua attitude is een vergelijking met Oasis voor de hand liggend. Zanger Lennart Dorrestein staat als een Liam Gallagher op het podium wat de band een wat verwaande uitstraling geeft. Verwacht ook geen danspasjes of springende bandleden, het optreden is vrij statisch. Dit neemt niet weg dat The Chimney een goede rockshow geeft. En zeg zelf, als je als beginnende band een zaal van t Beest vol krijgt is een beetje verwaandheid toch te verwachten?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland