ZLHC party in ‘t Beest met vier bands ZLHC party in ‘t Beest met vier bands

On stage: No Turing Back, Haribo Macht Kinder Froh, As Enemies Arise en Striking Justice

, Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Gijs Kamphuis, Niels Davidse

ZLHC party in ‘t Beest met vier bands

On stage: No Turing Back, Haribo Macht Kinder Froh, As Enemies Arise en Striking Justice

Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Gijs Kamphuis, Niels Davidse ,

Kwalitatieve hardcore in Goes. Dat is al weer een tijdje geleden. Zeeland Hardcore pakt daarom goed uit. Vier veel belovende bands, een volle zaal en een niet aflatende moshpit maken dat veel bezoekers met de nodige blauwe plekken terug naar huis gaan. Als herinnering aan een vette avond.

On stage: No Turing Back, Haribo Macht Kinder Froh, As Enemies Arise en Striking Justice

De acts op het knusse podium van ’t Beest komen uit alle windstreken deze avond. Aan het Twentse Striking Justice de eer het bal te openen. Dat doen de tukkers furieus. Met hun mix van metal en hardcore proberen de vijf een eigen geluid te creëren. Met behoorlijk veel melodie en mooie breakdowns is het geheel een fijne opwarmer voor wat nog komen gaat.

 

As Enemies Arise (AEA) bijvoorbeeld. Deze band mocht nog niet zo lang geleden openen voor Avenged Sevenfold in een stijf uitverkochte Melkweg. Maar ook met een kleine zaal hebben de Nijmegenaren geen moeite. Ook AEA komt met een mix van hardcore en metal. Deze heren neigen echter meer richting de metalkant. Veel breakdowns en lompe passages zorgen voor een fijne sfeer voor het podium. Hun EP Show Me That Smile vindt gretig aftrek na de show en dat zegt eigenlijk genoeg.

 

De vreemde eend in de bijt is vanavond het Utrechtse Haribo Macht Kinder Froh (HMKF). Behalve de wat vreemde bandnaam zijn het tijdens het optreden ook vooral roze, babyblauw, fel oranje en geel die de boventoon voeren op het podium. HMKF combineert punk/hardcore met dance en trance-invloeden. Jammer is alleen dat dit op cd best goed werkt, maar live niet helemaal. De techno tussendoortjes halen de vaart uit het optreden waardoor de vlam nergens in de pan wil slaan. Hoe lief, leuk en origineel deze act ook is. Daar moet nog aan gewerkt worden.

 

De band van de avond is natuurlijk No Turning Back uit Brabant. Daar kun je niet omheen. Net als het feit dat de band weet hoe een goede show te maken. Ervaring te over, gezien het feit dat de band al heel de wereld heeft afgetoerd. De vonk slaat dan ook al snel over op het publiek, het leeuwendeel bouwt een fijn feestje op de brute hardcore van dit gezelschap. Het nieuwe album Take Control is de eigenlijke reden van het optreden. Dat dit zesde album al bij veel fans bekend is, blijkt uit het feit dat veel teksten worden meegebruld. Een perfecte afsluiting van een prima hardcore avond.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland