PopSport tourt langs De Klomp PopSport tourt langs De Klomp

Hunting the Robot, Daar, Dakota en Zaniac bij PopSport on tour

, Foto's: Andre Joosse

PopSport tourt langs De Klomp

Hunting the Robot, Daar, Dakota en Zaniac bij PopSport on tour

Foto's: Andre Joosse ,

PopSport is on tour. Enkele bands uit de finales van de afgelopen jaren hebben de krachten gebundeld en zijn op hun tour in Ovezande aangekomen. Op het podium vanavond; Hunting the Robot, Daar, Dakota en Zaniac.

Hunting the Robot, Daar, Dakota en Zaniac bij PopSport on tour

PopSport is on tour. Enkele bands uit de finales van de afgelopen jaren hebben de krachten gebundeld en zijn op hun tour in Ovezande aangekomen. PopSport geeft beginnende, jonge bands een kans om het te maken in de muziekwereld. Met workshops en intensieve begeleiding leren de bands het vak. Aan het eind van de rit komen de meest veelbelovende bands in een finale terecht waar een publieksprijs en de juryprijs worden uitgereikt.

Vorig seizoen kwam Daar als winnaar uit de bus, het jaar daar voor was Hunting The Robot de grote winnaar. Beide bands staan vanavond in De Klomp, aangevuld met twee acts uit de finale van 2010; Dakota en het Zeeuwse Zaniac.

Dakota mag de avond openen, de meidenband heeft een grote verandering ondergaan sinds de finale vorig jaar. Sinds kort heeft de band een nieuwe zangeres en een nieuwe gitariste. De set is dan ook aan de korte kant, de nieuwe bezetting is nog vers. De band klinkt al wel goed op elkaar ingespeeld met hun frisse meidenrock.

Een kleinere verandering, maar met grotere gevolgen voor de band Daar. De zangeres is gaan backpacken en is vervangen door een zanger, van de oude Daar is dus weinig terug te herkennen. De band is getransformeerd naar een vlotte jongensband, bijna zou je ze boyband noemen, want de heren zullen het zeker goed doen bij het vrouwelijke publiek. Ook de heren mogen meegenieten, want ook muzikaal zit het goed, de diepe zangstem is even wennen en niet altijd even zuiver, maar de sound van Daar staat!

Voor Zaniac is het weer even wennen, na de volle zaal van Paradiso is het nu De Klomp. Na wat problemen met het geluid en een door de kruk gezakte drummer wordt de band wat melig met als resultaat dat dit optreden niet echt als een van de beste de boeken in gaat.

Als afsluiter staat Hunting The Robot op het podium. Al snel blijkt dat deze band het verste is geraakt, hun electro post-punk knalt de Klomp in. Het is bijna niet voor te stellen dat zo een jonge band, het jongste lid is 14, zo een kwaliteit kan neerzetten. Zonder twijfel gaan we nog veel meer van deze band horen, PopSport mag trots zijn deze band in hun archieven te kunnen noemen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland