Nieuw talent op de Zeeuwse Kunstbende Nieuw talent op de Zeeuwse Kunstbende

The Black Key grote winnaar inde categorie muziek

, Andre Joosse

Nieuw talent op de Zeeuwse Kunstbende

The Black Key grote winnaar inde categorie muziek

Andre Joosse ,

Afgelopen weekend was de Zeeuwse finale van de Kunstbende. 3VOOR12/Zeeland ging op zoek naar nieuw Zeeuws muzikaal talent.

The Black Key grote winnaar inde categorie muziek

Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent. In het Arsenaal theater wordt vandaag de Zeeuwse finale gehouden, winnaars gaan door naar de landelijke finale in Amsterdam. Elke act krijgt vijf minuten om de jury te overtuigen. De vakkundige jury bestaat uit Chris Smith (dj/producer), Bart Gabriëlse (programmeur Spot) en Sandra de Smit (Zeeuwse muziekschool) De jury heeft de zware taak de jongeren te beoordelen.

De deelnemers in de categorie muziek laten een breed scala van stijlen op het podium zien. Van urban tot klassiek, alle invloeden zijn vertegenwoordigd. Ook in niveau is er een groot verschil te zien. Bij sommige deelnemers spelen de zenuwen vooral de hoofdrol.

Toch is er genoeg talent te scouten vandaag. One-men-punkband Nutz! zorgt voor de wat hardere muziek vandaag. Naast hiphop van onder andere ENT is er R&B van het duo Kerensa die vandaag hun laatste optreden doen.

Bovenstaande blijven echter buiten de prijzen. Tijdens het optreden van Macronizm heeft de jury zijn top drie op papier gezet. Geert van Oorschot uit Vlissingen behaalt met Beautiful Dream de derde plaats. De in Tholen wonende Joris Smith behaalt een tweede plaats.

The Black Key, het trio Marieke de Zwaan, Celia Swart en Sarah Steutel ontvangt de eerste plaats uit handen van de jury. De dames uit Vlissingen steken met kop en schouder boven de rest uit. Met toetsen, sax, viool en trompet brengen ze een mix van klassiek, jazz en popmuziek.

De winnaars hebben naast de felbegeerde bronzen, zilveren en gouden spotlights een prijzenpakket gekregen, die onder andere geldprijzen en optredens op diverse Zeeuwse festivals en evenementen bevatten. Wie Geert van Oorschot en The Black Key ook live aan het werk wil zien kan op 26 februari in t Beest terecht. De beide acts treden dan op in de PopSport finale in het Goese podium.

De winnaars van de categorie DJ zijn nog niet bekend. Die voorronde staat gepland op vrijdagavond 4 maart in De Spot in Middelburg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland