Kort nieuws Kort nieuws

Steenworp, Oekraïne benefiet, Vanderbuyst gaat hard

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Kort nieuws

Steenworp, Oekraïne benefiet, Vanderbuyst gaat hard

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Ook Zeeuws-Vlaanderen krijgt zijn eigen talentenjacht onder de naam Steenworp. 18 februari is er weer een benefiet concert in Café Oranjeboom in ’s-Heer Hendrikskinderen. Vanderbuyst veroverd Europa.

Steenworp, Oekraïne benefiet, Vanderbuyst gaat hard

Steenworp
Eindelijk is het dan zover, ook Zeeuws-Vlaanderen sluit aan bij de Zeeuwse bandcompetitie. Vrijdag 4 februari start in JC Chillsoos in Westdorpe de Kick-off van Steenworp, het splinternieuwe muziekproject voor jongeren. De twee volgende voorronden zijn op 25 februari in The Lane Oostburg en 25 maart in JC Komma te Hulst. De finale vindt plaats op 22 april in het podium de Pit in Terneuzen.
De line-up voor de eerste voorronde bestaat uit; Hide this scum, Zebrapad, Mindstone en Dread. Special act deze avond is Incarnate. De winnaar van de finale Steenworp 2011 ontvangt naast een mooie trofee, een optreden op KreekRock, een plekje op Road to Graauwrock, een dagje in de studio en als klap op de vuurpijl rechtstreekse deelname aan de Zeeuwse Belofte.
Voor meer informatie en inschrijven: www.steenworp.com

Oekraïne benefiet
Op vrijdag 18 februari zal in café De Oranjeboom te ’s Heer Hendrikskinderen de rockcover band NoPoint een optreden verzorgen ten bate van Stichting Surplus Oekraïne.
NoPoint omschrijft zichzelf als een no-nonsense rockband die een mix van classic rock- en popcovers speelt. Sommige nummers worden letterlijk nagespeeld, andere nummers krijgen een behoorlijke "twist". In ieder geval is het eindresultaat altijd behoorlijk rockend en soms een tikje bluesy.
De muzikale veiling en een deel van de baropbrengst zal ten goede komen aan de stichting. De toegang is daarom gewoon gratis. Aanvang 21:30 uur. Café De Oranjeboom,
’s Heer Hendrikskinderen. www.surplus-oekraïne.com, www.no-point.net.

Vanderbuyst
Dat Vanderbuyst de pan uit rockt, wisten wij natuurlijk al lang. Nu lijkt het er op dat ook de rest van Europa daar achter begint te komen!
Het gaat hard met de hardrockers van Vanderbuyst sinds de release van hun debuutalbum medio oktober 2010. Zojuist is het gezelschap namelijk bevestigd voor het driedaagse RockHard Festival dat tijdens Pinksteren in Gelsenkirchen gehouden wordt. Het festival wordt georganiseerd door een van de grootste rock/metal bladen van Europa, het Duitse RockHard. De redactie van het blad beloonde de band met een livespot op het prestigieuze festival vanwege het behalen van een Top 20 klassering bij Beste Albums van 2010 en mede door de twee overweldigende live shows die men onlangs in Oberhausen en in Würzburg gaf.
Kort daarvoor werd de band ook al vastgelegd door het befaamde MetalCamp Festival in Slovenië en het Metal Magic Festival in het Deense Fredricia. In Nederland zal Vanderbuyst onder andere te zien zijn op grote festivals als Paaspop en Zwarte Cross.
Eerder werd bekend gemaakt dat de band dit voorjaar het voorprogramma zal verzorgen tijdens de gehele Europese tour van de heavy-metal grootheden van Saxon. Dat belooft dus wat voor deze jongens!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland