Geslaagde reunie van Against Time Geslaagde reunie van Against Time

Vanavond staan er drie Bergse bands van drie generaties in de spotlights!

, Tekst en foto's: Daniel vander Winden

Geslaagde reunie van Against Time

Vanavond staan er drie Bergse bands van drie generaties in de spotlights!

Tekst en foto's: Daniel vander Winden ,

Drie Bergse bands vandaag in Gebouw-T. Een veelbelovende indieband en twee reunieoptredens. Against Time, Bjorker Vorks en Friendly Foe zorgen voor een muzikale avond in Bergen op Zoom.

Vanavond staan er drie Bergse bands van drie generaties in de spotlights!

Friendly Foe is een jonge indieformatie. Sinds de oprichting staat het jonge vijftal in thuishaven Bergen op Zoom bekend als een van de meest belovende bands uit de regio. Friendly Foe is een bandje dat toegankelijke muziek speelt en zodoende goed gewaardeerd wordt door het publiek. Met hun pop-rock doen ze soms denken aan The Strokes, British Sea Power of, vooral door de zang, zelfs aan Interpol. Ze spelen een toffe show van begin tot einde. Een band om in de gaten te houden.

Against Time speelde na acht jaar van stilte een reünieoptreden en dat hebben we geweten. De welbekende klassiekers zoals In Our Hands, After All Is Said And Done komen uiteraard voorbij, maar daarnaast hebben ze ook een aantal nieuwe nummers opgenomen en deze worden vandaag ook gespeeld. Er is veel publiek aanwezig en de zaal gaat zonder veel moeite los. Na de toegift kan men alleen maar hopen op een volgend Against Time optreden.

Bij Bjorker Vorks is de zaal aanzienlijk minder snel los te krijgen; deze garagerockers van de generatie vóór Against Time kan ook op minder publiek rekenen dan zijn voorgangers. Desalniettemin spelen ook zij een goede show. Bjorker Vorks is een garagerockband die werd opgericht in 1986 en werd opgeheven in 1993. Voor de gelegenheid nog een keer on stage in Bergen, vroeger vaak gezien in de voorloper van Gebouw-T de Botte Hommel. De veteranen bewijzen vandaag het nog steeds te kunnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland