Eerste namen voor Vestrock Eerste namen voor Vestrock

Triggerfinger, Shameboy, Krach en Mintzkov

, Tekst: Andre Joosse

Eerste namen voor Vestrock

Triggerfinger, Shameboy, Krach en Mintzkov

Tekst: Andre Joosse ,

De eerste namen voor het festival bij de Hulster vesting zijn vandaag bekend gemaakt. Met de eerste vier namen lijkt de tweede editie nu al een succes te worden.

Triggerfinger, Shameboy, Krach en Mintzkov

Nadat eerder deze week namen van Klomppop bekend werden gemaakt is het vandaag de beurt aan vestrock de eerste namen vrij te geven. Op 4 juni 2011 zal het eiland in de Buitenvest van Hulst voor de tweede maal toneel zijn van het Nederlands-Belgische festival.

 

Met Triggerfinger heeft Vestrock zeker al een hoofdact te pakken. De band heeft recent een cd uit met groot succes in zowel thuisland België als in Nederland. Na Pinkpop en Lowlands is nu Vestrock gastheer voor deze bluesrockers. En dat het trio rockt weten we in Zeeland maar al te goed, vorig jaar gaf de band al optredens in t Beest en op Rock Around The Bridge.

 

De Antwerpenaren van Mintzkov wonnen in 2000 de Humo Rock Rally, de wedstrijd waar nieuw talent wordt gezocht en wordt gecreëerd. Het succes in België breidt zich langzaam uit naar het Noorden. Op Vestrock zullen de dame en heren van Mintzkov ons vermaken met hun typische Antwerpse rocksound die we onder andere ook van dEUS kennen.

 

Ook aan de alternatieve dance liefhebber is uiteraard gedacht. Uit Nederland staat de Arnhemse band Krach op het programma, voor Belgie zal Shameboy de beats verzorgen.

 

Krach is hot! Na een succesvolle clubtour bewees de band zich opnieuw tijdens Eurosonic. Met de nodige airplay op 3VOOR12 radio is de band nu ook bij het grote publiek bekend. Hun electrorock en energieke liveshow zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn.

 

Ook Shameboy is een graag geziene gast op festivals. Pukkelpop, Rock Werchter, Laundry Day en I Love Techno… met zo een cv behoeft deze band geen nadere introductie. Voor degene die niet bekend zijn met Shameboy, denk aan een mix van Daft Punk en The Chemical Brothers.

 

De kaartverkoop is gestart via www.vestrock.nl en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws Vlaanderen en gaat hard. In 2010, de eerste Vestrock ooit, was het festival volledig uitverkocht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland