Clubavond met Lola Kite en The Secret Love Parade een succes in Terneuzen Clubavond met Lola Kite en The Secret Love Parade een succes in Terneuzen

Club3VOOR12/Zeeland gaat een avondje terug in de tijd met nieuwe bands.

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Ingeborg de Pooter

Clubavond met Lola Kite en The Secret Love Parade een succes in Terneuzen

Club3VOOR12/Zeeland gaat een avondje terug in de tijd met nieuwe bands.

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Ingeborg de Pooter ,

Drie dames en drie heren stonden op het podium van de Pit in Terneuzen. Ook hier hoorde men graag wat electro en retrogeluiden. Een drukke en geslaagde Zeeuwse clubavond.

Club3VOOR12/Zeeland gaat een avondje terug in de tijd met nieuwe bands.

Al vroeg is er aardig wat volk aanwezig in de Pit in Terneuzen. The Secret Love Parade begint echter veel later dan de vooraf aangegeven aanvangstijd. Genoeg tijd dus om de zaal nog wat voller te krijgen. Dat begint al goed.

Het voorprogramma, The Secret Love Parade, is een duo uit Amsterdam die Lola Kite ondersteunen bij hun tour. Wanneer de drie (live een drietal) schattige meisjes van The Secret Love Parade het podium betreden snakt het publiek ondertussen naar wat live muziek. Daarbij worden de meesten dan ook gelijk positief verrast. Hoewel er drie jonge meisjes op het podium staan, klinkt de muziek erg volwassen. Eventjes lijkt het alsof dit een optreden van het Schotse Camera Obscura is, de lieflijke stem van Aino Vehmasto komt sterk overeen met die van Tracyanne Campbell. Maar ook de muziek past veelal goed thuis in de jaren '60, in combinatie met keyboards á la jaren '80. Een leuke combinatie. Gitariste/zangeres Janna Coomans geeft het geheel een wat stoerder tintje door lekker tekeer te gaan op de gitaar. Zij fungeert ook grotendeels als frontvrouw van de band.

Als mooie hoofdact op deze 3VOOR12/Zeeland clubavond staat Lola Kite. Een nog leukere verrassing deze avond. Hoe vaak je deze band ook live ziet, het blijft een feestje in '80s sferen. Ook is Zeeland de trotse bezitter van de roots van toetsenist Bram Vervaet, ook wel bekend van de Zeeuwse band Bluem. Daarnaast verzorgt Keez Groenteman de zang en Jasper Verhulst bespeelt de basgitaar.

Het debuutalbum Lights kwam uit op 14 januari dit jaar. De plaat werd eind 2009 al opgenomen, maar na lange tijd mixen en masteren en uitstel door Excelsior kwam deze pas in januari uit. Het drietal maakt electropop die doet denken aan de '80s new wave. Toch heeft Lola Kite een lekker eigen geluid. De jongens hebben het afgelopen jaar heel wat ervaring opgedaan met optreden en zodoende klinken de nummers ook vlekkeloos. Het publiek blijft ietwat voorzichtig, maar zodra Keez iedereen naar voren roept luistert iedereen braafjes. Vanaf dat moment wordt de sfeer wat meer ontspannen.

Alledrie de bandleden hebben overduidelijk enorm veel plezier in het optreden. Nog steeds nemen ze hun muziek serieus en al het enthousiasme dat erin is gestopt barst er in één keer uit. Het podium wordt ook goed gebruikt en achter op de muur van het podium hangen grote witte doeken. Hierop worden zwart-wit beelden getoond van oude films, maar ook jaren '60 en '80 patronen. Dit maakt het optreden helemaal intens retro.

Tijdens de toegift krijgen we nog een cover te horen. Dat hoort bijna bij een band die retromuziek maakt. Maar zo oud is het nummer niet; It Wasn't Me van Shaggy. Toch heeft de band er een eigen versie van weten te maken die prima bij ze past. Als afsluiter gooit de band de hit Everything's Better nog even uit hun systeem. Dit knalt werkelijk door de zaal heen. Terneuzen is razend enthousiast over de electropop van Lola Kite. Dat mag de Pit wel vaker programmeren.

Een mooie clubavond van 3VOOR12/Zeeland. Zelfs de bands hoeven niet meer helemaal terug richting Amsterdam, maar mogen allemaal bij onze Zeeuwse Bram blijven slapen. Een succesavond voor zowel het publiek, als voor de bands zelf.

Korte Pareltjes van... Lola Kite:

- Wat is de beste band/artiest aller tijden? En waarom?

Broadcast. Omdat alle drie hun albums geniaal zijn maar toch bijna niemand ze kent.

- Wat is de beste Zeeuwse band/artiest op dit moment? 
Bluem. Waanzinnige gitarist.

- Wat was je eerste muzikale liefde?
Keez: The Beatles
Jasper: Buddy Holly
Bramster: Nirvana

- Wat is het beste nummer aller tijden?
Pink Frost van The Chills uit New Zeeland

- Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?
Spijkermeppen op Vlieland. De laatste dag van de opnames van ons album daar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland