Terra Gotha XIX in Vlissingen Terra Gotha XIX in Vlissingen

Geslaagd gothic festival in De Piek

, Tekst: Marc Machielse Foto's Nando Harmsen en Wim de Nooyer

Terra Gotha XIX in Vlissingen

Geslaagd gothic festival in De Piek

Tekst: Marc Machielse Foto's Nando Harmsen en Wim de Nooyer ,

Zaterdag 3 december vond alweer de 19e editie plaats van het Terra Gotha festival in De Piek te Vlissingen. Dit feest is inmiddels een gevestigde naam binnen de gothic scene en trekt iedere keer weer bezoekers uit alle hoeken van het land en zelfs van over de grenzen, zo ook deze editie.

Geslaagd gothic festival in De Piek

Zaterdag 3 december vond alweer de 19e editie plaats van het Terra Gotha festival in De Piek te  Vlissingen. Dit feest is inmiddels een gevestigde naam binnen de gothic scene en trekt iedere keer weer bezoekers uit alle hoeken van het land en zelfs van over de grenzen, zo ook deze editie.
 
Het engelse duo System:FX had de ondankbare taak om te mogen openen. Ondanks het vroege tijdstip was de zaal al goed gevuld en wist de band de aandacht van het publiek erbij te houden met hun beukende industrial, en hier en daar kwam er al beweging in het publiek. De muziek van System:FX laat zich het beste omschrijven als een mix van The Prodigy en Killing Joke. Met name drumster Deb Alton is de blikvanger van System:FX, maar ook zanger Steve Alton waagt het tegen het einde van de show zich in het publiek te mengen.
 
Na een kort ombouwpauze was het de beurt aan de lokale helden van Firemen Of Death. Al vanaf de eerste tonen hadden deze grappenmakers het publiek aan hun zijde. De teksten, de outfits en de hilarische show zorgden voor de nodige lachsalvo's. Met hits als Zwangere Aap, Deutsche Leute Am Strand en In Deutschland kreeg het viertal het publiek al snel mee, en al snel was de zaal één dansende en meezingende massa. De band schijnt de opnames van een volwaardige cd te hebben afgerond. Het optreden heeft mij hier heel erg nieuwsgierig naar gemaakt.
 
Om tien uur betrad het Vlissingse XMH onder enthousiast applaus het podium. De band rond zanger en podiumbeest Benjamin Samson is uitgegroeid tot een geroutineerde live act. De band vuurt de ene electro beuker na de andere de zaal in, en tovert deze snel om in een dansende massa. Bij het nummer Komasaufen wordt er door het publiek zelfs nog een polonaise ingezet. XMH speelt voornamelijk nummers van hun laatste cd State Of Mind. Hoogtepunt van de XMH set is een nieuw nummer dat door Benjamin Samson en Isa Garcia wordt gezongen, waarbij Isa Benjamin eens flink onder handen neemt. Geen wonder dat dit nummer in de toegiften nog een keer ingezet wordt. Iedereen in het publiek was het er na afloop over eens, misschien XMH volgende keer als headliner neerzetten?
 
Als afsluiter van Terra Gotha XIX stond het belgische 32Crash op het podium van de Piek. Deze band rond Front 242 zanger Jean-Luc de Meyer maakt electro enigszins gebaseerd op 80's wave en postpunk. Wie op een Front 242 song had gehoopt kwam enigszins bedrogen uit, de band speelt alleen songs van hun twee eigen cd's. Het 32Crash optreden alleen miste de intensiteit die XMH en Firemen Of Death wel hadden. Ook interactie met het publiek was er nauwelijks. Erg jammer, want muzikaal stak alles wel goed in elkaar.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland