Nieuws van Vestrock Nieuws van Vestrock

Kaartverkoop meerdaags festival van start

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Nieuws van Vestrock

Kaartverkoop meerdaags festival van start

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

De kaartverkoop is al van start, het Vestrock festival kondigde deze week enkele nieuwtjes aan. Zo zal het festival meerdaags worden en zijn ze in de running voor een prijs als beste festival.

Kaartverkoop meerdaags festival van start

Net als vorig jaar heeft Stichting Vestrock besloten om eerder met de kaartverkoop te starten. Vanaf vandaag zijn tickets online te bestellen via www.Vestrock.nl. Fysiek zijn de tickets te verkrijgen via Bruun & Belijn in Hulst.
De prijs in de voorverkoop is tot 1 januari 2012 € 20.  Daarna bedraagt de prijs in de voorverkoop € 25 (de toegangsprijs aan de kassa bedraagt € 30, beschikbaarheid onder voorbehoud).  Alle eerdere edities van VESTROCK waren volledig uitverkocht.
 
Ook in 2012 vormt het eiland in de Buitenvest van Hulst, de meest Vlaamse stad van Nederland, de thuisbasis van Vestrock.   De organisatie is inmiddels begonnen met het programmeren van artiesten uit Nederland en België, waarbij een speciale plaats is voor veelbelovend talent. Stichting Vestrock zal de eerste namen op korte termijn bekend maken. Het huidige intieme en kleinschalige karakter van het kwaliteitsfestival zal behouden blijven. In 2012 probeert  Stichting Vestrock om het duurzame festival, waarin naast muziek ook aandacht zal zijn voor kunst en toffe lezingen in de Vestrock  University, uit te breiden naar een meerdaags festival! Naast zaterdag 2 juni staat er op vrijdag 1 juni een speciaal programma gepland. Voor beide festivaldagen worden losse kaarten verkocht. De kaarten voor zaterdag 2 juni zijn nu al verkrijgbaar; de kaartverkoop voor vrijdag 1 juni start later.

In 2011 werd door steun van SamenZeeland (een initiatief van het Delta Zeeland Fonds), Universiteit Gent, Duvel Moortgat en Dow, het onderwijs programma onder de naam Vestrock University voor het eerst mogelijk gemaakt. Op de Vestrock University werden mensen op een laagdrempelige en leuke manier geïnformeerd en geïnspireerd op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering en meer. Via draadloze koptelefoons genoten jong en oud van lezingen die werden gegeven door prominente sprekers uit Nederland en België. Er waren diverse hoogtepunten, waaronder het eten van insecten tijdens het college van de Wageningse Professor Arnold van Huis, het ontdekken van verschillende waarheden tijdens het college van de Gentse Professor Johan Braeckman, het verkrijgen van inzicht in de biobased economy tijdens het college van Professor Marc van Montagu, de ingenieuze scheppingen van kunstenaar Theo Jansen en de afsluitende masterclass van rocktrio Triggerfinger.  Alle lezingen zijn te bekijken via http://www.youtube.com/user/Vestrock.
 
Vestrock is net als in 2010 genomineerd voor een Europese Festival Award in de categorie "best small festival". De kans op het winnen van deze publieksprijs is ook dit jaar afhankelijk van het aantal verworven stemmen. Tot 6 december is het nog mogelijk om te stemmen op Vestriock via http://bit.ly/STEMOPVESTROCK.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland