Muziekwinkel DeBARD verdwijnt helemaal in 2012

Na sluiting winkel nu ook stop online verkoop

Cathelijne de Groen en Andre Joosse ,

Muziekwinkel DeBARD zal in 2012 geen daglicht meer aanschouwen. De winkel gespecialiseerd in world en gothic muziek werd gerund door Henk en Carina die het na 12 jaar voor gezien houden. Op de website is te lezen “Wat onszelf betreft, wij leven verder zonder DeBARD. Als zaterdagavond om 00:00 uur de champagne-flessen knallen, gaat de stekker eruit DeBARD. Het was één groot muzikaal feest, de afgelopen twaalf jaren. Maar aan alles komt een eind.”

 DeBARD begon op 1 september 1999, heel klein. Met een collectie van enkele tientallen cd's, in zes jaar groeide de collectie uit naar  meer dan 6.000 titels in de bakken. De fysieke muziekwinkel werd in september 2010 gesloten. Je kon er terecht voor muziek verspreid over zeer uiteenlopende genres: van worldbeat tot traditionele folk, van gothic tot meditatieve muziek, van dance tot lounge, en van jaren 60 pop tot middeleeuws." In hun kelder zat ook geruime tijd Bar-O-Nes, een winkel waar je terecht kon voor gothic en punk kleding en accessoires.

Na de sluiting ging de zaak door op internet, waar DeBARD zich nog bezig hield met online verkopen en beurzen. Tot nu, De BARD stopt definitief. 

Alle orders worden nog afgehandeld en ook nieuwe bestellingen kunnen nog tot half januari geplaatst worden.