Kerstnachtdienst in De Spot

How To Throw a Christmas Party

Andre Joosse en Janna Schoonakker ,

Een herder die plaatjes draait, glühwein, een kerstverhaal en de schitterende muziek van de bandleden van How To Throw a Christmas Party. Een mooie manier om de kerstdagen in te gaan.

Het verhaal van How To Throw a Christmas Party begon in oktober 2010 wanneer leden van onder andere Kyteman, The Black Atlantic, Eins Zwei Orchestra, Blaudzun en Brown Feather Sparrow een kerstplaat opnamen. In een klein pittoresk kerkje en zonder enig budget, werd de cd live opgenomen. Vorig jaar was de uitvoering van deze cd al live te zien in De Spot. Wegens groot succes dit jaar weer, op kerstavond zelfs!
 
Bij binnenkomst zit de kerstsfeer er al goed in. Iedereen mag een kop Glühwein meepakken en op de achtergrond zingen StraatRuis enkele kerstliederen. In de volgelopen zaal draait de inmiddels wereldberoemde dj Betonnie kerstliedjes van vinyl.
De band laat wel even op zich wachten, maar maakt de late opkomst gelijk goed met de prachtige liedjes waar ze het concert mee openen. Al snel wordt het steeds drukker op het podium. Naast de bandleden, verkleed als herders, koningen en wijzen, is uiteraard ook het kindje Jezus in de kribbe aanwezig, geflankeerd door de os en de ezel.
 
Mooie kerstliedje, van pop tot folk, met af en toe een vleugje soul en zoals dat hoort op kerstavond; samenzang. De teksten blijven beperkt tot La en Ah, wat zorgt dat iedereen mee kan zingen. Halverwege wordt de kerstnachtdienst stilgelegd voor een kerstverhaal. Aandachtig luistert De Spot muisstil mee.
 
Naar mate de avond vordert worden de liedjes vrolijker, sneller en dansbaarder, om in de finale uit t komen in een groot feest op podium en in de zaal. Nepsneeuw, ballonnen en aureolen vliegen de zaal door, maar gelukkig blijft de ezel dit jaar gespaard.
Kerst is dit jaar op een heel mooie manier geopend door deze artiesten. Laten we hopen dat de rest van de kerstdagen ook zo mooi zijn. VROLIJK KERSTFEEST! Amen.