Jong talent bij Classic!Fever Jong talent bij Classic!Fever

Finale zonder winnaars in Nieuw- en Sint Joostland

, Andre Joosse

Jong talent bij Classic!Fever

Finale zonder winnaars in Nieuw- en Sint Joostland

Andre Joosse ,

Vandaag is er in het theater De Wegzijzer in Nieuw en Sint Joosland de finale van Classic!Fever. Uit de finalisten wordt vandaag geen winnaar gekozen, vandaag wordt er gezamenlijk muziek gemaakt. Creativiteit en improvisatie lopen als een rode draad door de middag.

Finale zonder winnaars in Nieuw- en Sint Joostland

Het podium en de ruimte ervoor ligt bezaaid met muziekinstrumenten en bijhorende koffers. Vandaag is er in het theater De Wegzijzer in Nieuw en Sint Joosland de finale van Classic!Fever.

Een kleine 20 deelnemers zijn overgebleven uit een groep van 30. Uit de finalisten wordt vandaag geen winnaar gekozen, vandaag wordt er gezamenlijk muziek gemaakt. Creativiteit en improvisatie lopen als een rode draad door de middag. Af en toe is het ook even afwachten wie er het podium oploopt voordat de charmante presentatrice de act kan aankondigen.

De finalisten worden bijgestaan door de meer ervaren artiesten. Zo is ook Marsha aanwezig, ze vormt een mooi duo met haar pupil Geert. De goedlachse dames van StraatRuis helpen mee als achtergrond koor. Harp, viool en dwarsfluit geven de optredens extra sfeer.

Alle artiesten krijgen de tijd om een eigen nummer te spelen en een traditional of andere cover. Zo komen Walk Away van Racoon, Colors van Amos Lee en Cough Syrup van Young The Giant voorbij. Michiel verrast ons nog met een cover van Decode wat origineel van de rockband Paramore is. Soms moet je een nummer akoestisch en klein horen om te ontdekken welk mooi nummer er achter de originele muur van gitaren verstopt zit.

Op deze gezellige middag hebben we veel jong talent gezien, de 14-jarige Julio die de hele zaal versteld doet staan van zijn gitaarspel. De jazzy sound van Veerle en band. De vrolijke folk van StraatRuis en het schitterende In my Life van Janine.

De geslaagde middag wordt afgesloten met samenzang, zo tegen de kerst is iedereen wel in voor een gezamenlijk Let it Snow.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland