Elephant Music organiseert feesten voor de Dubstep liefhebbers in Zeeland Elephant Music organiseert feesten voor de Dubstep liefhebbers in Zeeland

"De mensen in Zeeland verdienen het om een goed feestje te krijgen"

, Femmy Reijnders

Elephant Music organiseert feesten voor de Dubstep liefhebbers in Zeeland

"De mensen in Zeeland verdienen het om een goed feestje te krijgen"

Femmy Reijnders ,

Dubstep is hot. Sinds dubstep artiesten (zoals bijvoorbeeld Skrillex) populair werden bij het grote publiek was er geen houden meer aan. Overal in Nederland duiken er tegenwoordig dubstepfeesten op. Zo ook in Goes, waar Elephant Music regelmatig feesten organiseert. Hun eerstvolgende feest is op vrijdag 16 december genaamd ZWAAR!.

"De mensen in Zeeland verdienen het om een goed feestje te krijgen"

Dubstep is hot. Sinds dubstep artiesten (zoals bijvoorbeeld Skrillex) populair werden bij het grote publiek was er geen houden meer aan. Overal in Nederland duiken er tegenwoordig dubstepfeesten op. Zo ook in Goes, waar Elephant Music regelmatig feesten in de genres dubstep, drum n bass en grime organiseert.

Elephant Music bestaat sinds begin 2011 en is opgericht door Adrianos Kyrmos, Michael Janiec en Jesse Dijkhuizen. 3VOOR12/Zeeland interviewt Adrianos Kyrmos. Die naast organisator ook DJ is. "Toen ik eind 2009 begon met draaien was dubstep nog niet zo populair in Nederland. Ik vond mezelf goed genoeg om live op te treden, maar merkte het moeilijk was om daadwerkelijk geboekt te worden. Toen dacht ik van: weet je, ik ga het gewoon lekker zelf doen." Zo ontstond het concept Elephant Music. "We wilden met onze feesten tegemoetkomen naar de vraag in Zeeland. Want er waren heel veel mensen die naar dat soort feesten wilden, maar die waren er toen simpelweg nog niet. Dus wou ik de taak op me nemen om feesten aan te bieden voor de mensen."

Deze editie zitten in de line-up de grote namen Addergebroed en Esoterra. "Ik vind het leuk om in de line-up alle kanten van dubstep te laten zien, zegt de twintigjarige DJ. Mensen horen hele commerciële dingen, ze weten niet dat er ook een diepere kant is die ook een heel rijk geluid heeft. De eerste hoofdact bij deze editie is Addergebroed,  een 19 jarige jongen uit Tilburg. Hij produceert nog maar een aantal jaar maar is echt al ontzettend goed. Een van zijn nummers is zelfs gebruikt in de Sjamballah-mix van de internationale Dubstep DJ Excision. Sjamballah is een festival, na dat festival brengt Excision elk jaar de Sjamballah-mix uit. Dat is inmiddels echt een legendarische mix geworden. Mensen verheugen zich erop. Want je hoort daar heel veel nieuwe nummers die nog niet gereleasd zijn. Daarom is het heel bijzonder dat er een nummer van Addergebroed in voor komt. Dat is een van de redenen dat ik hem graag wilde hebben, ook omdat ik hem live heb gezien op Breda Barst, waar hij echt belachelijk goed draaide. Esoterra zijn drie Engelse jongens die op hun zestiende aan een muziekopleiding begonnen. Op een dag kwamen ze samen bij elkaar en produceerden een nummer die ze online hadden gezet. Binnen een paar dagen werd dat helemaal opgepikt en gereleasd. Het is heel snel gegaan met hen. Ze kunnen echt allerlei dingen door elkaar zoals vier nummers tegelijk mixen. Ik verwacht dat ze heel vette dingen gaat doen op 16 december!"

Naast de hoofdacts treden Adrianos en Michael (Dubsik en Lounger) ook op. "Ik treed zelf ook op omdat ik al 2 jaar draai en ik ben wel een beetje ‘arrogant’ om mezelf voor alle hoofdacts te zetten. Aan de ene kant wil ik zelf op de voorgrond treden en mezelf laten zien als DJ. Mensen entertainen vind ik geweldig om te doen. Aan de andere kant vind ik het ook leuk om achter de schermen te blijven. Als ik feesten organiseer dan zet ik altijd mezelf en mijn vrienden in de line-up. Zoals IIan B2B Juhua, die ook bij deze editie van ZWAAR! van de partij zijn. Juhua Oosterveen is de oprichter van Hybrid Kids. Die organisatie organiseert succesvolle feesten in Vlissingen. Mensen van die crew laat ik ook optreden op mijn feesten want ik vind het leuk om locals die zich ook met muziek bezighouden erbij te betrekken. Ik wil iedereen een plek geven in de line-up."

Maar wat kunnen we in de toekomst verwachten van Elephant Music? Kyrmos: "We hebben hele leuke dingen in de planning. Ik heb heel goed contact in Breda met de Step Right Dub crew (Roy Moerenhout en Teus van der Meij). Die zijn heel goed bezig in Breda met hun feesten Steppers Delight en Step Right Dub. We zijn van plan om samen met hen in april in de regio van Roosendaal en Bergen op Zoom iets te organiseren omdat daar ook heel veel liefhebbers zijn. Ook zijn we bezig in Dordrecht. Daar heeft Bart Bezemer een heel leuk initiatief opgestart genaamd ‘support your locals’. Bij dat evenement op Bevrijdingsdag geeft hij locale artiesten de kans om zich te laten zien. Stijlen variëren van hiphop en dubstep naar drum n bass en techno. Ik vind het leuk om mezelf ook buiten Zeeland bezig te houden. Zonder dat ik in het vaarwater van andere organisaties zit, want ik wil samenwerken, niet concurreren. ZWAAR! blijft volgend jaar sowieso terug keren. Ook als ik ergens anders in het land bezig ben met evenementen blijf ik evenveel moeite doen voor ZWAAR!.''

Tot slot vragen we aan hem welke artiesten hij in de toekomst graag zou willen boeken. "Artiesten die ik graag zou willen boeken zijn: Funtcase, Flux Pavilion, Zomboy, Youngsta, N-Type, J:Kenzo of Doctor P. Er zijn zoveel getalenteerde DJ’s. Ik wil zoals ik al zei alle kanten van dubstep laten zien in een feest. Ik maak een combo tussen de ‘origins’ van dubstep en ook de wat hardere stijlen. Dat wil ik graag zo houden, ik wil namelijk niet te commercieel gaan. Ik wil dat mensen op mijn feesten echt iets leren. Ze gaan dingen horen die ze nog nooit eerder hebben gehoord!"

Hun eerstvolgende feest is op vrijdag 16 december genaamd ZWAAR! in de Goese discotheek El Toro aan de Oude Vismarkt.

Meer informatie is te vinden op: facebook

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland