Alex Highton op High Tea in Avonduren

Eerste tour in Nederland voor Britse singer-songwriter

Tekst: Maria Sonneveld Foto's: Niels Davidse ,

Zondagmiddag, onder het genot van een kop thee, taart en sandwiches, luisteren naar een stukje live muziek. De Britse singer-songwriter Alex Highton was afgelopen weekend voor het eerst in Nederland.

Eerste tour in Nederland voor Britse singer-songwriter

Zondagmiddag, onder het genot van een kop thee, taart en sandwiches, luisteren naar een stukje live muziek. Het idee klinkt als muziek in de oren, en de praktijk wist het nog waar te maken ook. De Britse singer-songwriter Alex Highton, ontdekt door de acteur Ashton Kutcher, was afgelopen weekend voor het eerst in Nederland. Na twee zeer geslaagde optredens in Zwolle en Groningen, speelde Highton op zijn eigen high tea feestje in Middelburg. 

Toen hij werkloos werd, nam Highton de taak van huisvader op zich, en nam in zijn vrije tijd zelf zijn liedjes op. Zijn liedjes, die onder andere gaan over het dorpsleven; het verlaten van de stad; vrouwen die je pijn doen en mannen die gemeen zijn, werden door het publiek ontvangen met een glimlach. Highton windt er geen doekjes om heen. Hij zingt zijn liedjes als een eerlijk en realistisch mens, die toch met een knipoog naar het leven kijkt.
Met pakkende ritmes en prettige melodieën wist Highton het publiek te boeien. Het dagelijks (plattelands)leven is voor Highton een ware inspiratiebron. Bij wel elk liedje heeft hij een memorabele anekdote te vertellen, variërend over swingers tot zijn dochter’s naam. Highton zou je buurman kunnen zijn, die een praatje met je aanknoopt in de Albert Heijn. 

Hij veronderschuldigt zich voor het regelmatig moeten stemmen van zijn zogenaamd ‘crappy’ gitaar, die we ook eventueel mochten kopen, naast zijn vers geperste CD Woodditton Wives Club. Zijn gitaar mag hij houden om nog meer liedjes mee te spelen, maar zijn CD willen wel hebben! Live leek hij op wat momenten percussie en pit te missen, maar op CD heeft hij zich goed vast weten te leggen, met piano-, saxofoon en percussiebegeleiding. Met de Woodditton Wives Club heeft Highton een mooie eerste plaat in handen, die in de UK nog niet uit is, maar waar wij Nederlanders als eersten al van mogen genieten.