Vestrockrally met 273 inschrijvingen een groot succes Vestrockrally met 273 inschrijvingen een groot succes

Koninginnenacht 29 april op de Vismarkt in Hulst

, Jamie Scherbeijn

Vestrockrally met 273 inschrijvingen een groot succes

Koninginnenacht 29 april op de Vismarkt in Hulst

Jamie Scherbeijn ,

Op Koninginnenacht vindt de finale van de Vestrockrally plaats op de Vismarkt in Hulst. Voor deze talentenwedstrijd kwamen maar liefst 273 inschrijvingen uit Nederland, België en Duitsland binnen bij de organisatie. Een uitdagende taak voor de organisatie om een keuze te maken uit al dit talent. De uiteindelijke winnaar van deze rally wint een podiumplaats op de 2e editie van Vestrock op 4 juni 2011.

Koninginnenacht 29 april op de Vismarkt in Hulst

Op 4 juni vindt in Hulst voor de tweede maal het festival Vestrock plaats. Voorafgaand aan dit festival wordt op 29 april de Vestrockrally georganiseerd, een talentenwedstrijd voor jong en nieuw talent uit binnen- en buitenland. De winnaar van de Vestrockrally krijgt vervolgens een plaats in de line up van het Vestrock festival. De organisatie had een uitdagende klus om uit de 273 inschrijvingen een selectie te maken voor deze rally. 3voor12/Zeeland presenteert hierbij de winnende bands:

 ZERAH JOHN & THE GREAT ESCAPE maakt liedjes die aan je blijven plakken en gekleurd worden door heftige drums en vette gitaren en versmelten tot iets moois. Met invloeden van bands als The Beatles, The Kinks, Oasis, Editors, Foo Fighters, Franz Ferdinand, Coldplay, Saybia, White Lies, Muse, Arctic Monkeys, Kasabian, The Strokes enz. brengt Zerah met zijn band indierock zoals het bedoeld is.

GAZZOMIND staat voor kracht, melodie & energie en bovenal puur! Soms progressief maar altijd rock tot op het bot. De band uit het Belgische Aalst blaast de vroege jaren 90 grunge nieuw leven in, maar met behoud van een uniek en verfrissende sound. Hun EP is net uit!

GO GO YUBARI deze 4-koppige alternatieve pop-rock formatie uit Breda en Hulst speelt nummers die bij vlagen doen denken aan bands als Kings of Leon, The Killers en Mintzkov. De verschillende voorbeelden en smaken binnen de band geven de klank en kleur aan het eigen repetoire: eigentijdse pop-rock waarbij de wijzer iets meer naar de rock uitslaat zonder de typerende poppy sound te verliezen. Kortom, dansbare rock muziek.

THE PROGRAMME uit het Belgische de Pinte is een poprockband van de drie broers Jon, Abe en Jay. Samen met gitarist Sevy en drummer Mo6 brengen ze melancholische rock en pop vol mooie arrangementen en refreinen die blijven nazinderen. Afgelopen zomer stonden ze op het hoofdpodium van de Gentse Feesten; een band die je live aan het werk wil zien.

Als vijfde band zal de winnaar van het op 22 april te houden Steenworpfestival in Terneuzen deelnemen aan de Vestrockrally. Kanshebbers zijn Mindstone, Zebrapad, Gork A27 en The Black Key.

Tijdens de Vestrockrally kan het aanwezige publiek op hun favoriete band stemmen en daardoor mede bepalen wie er wint. Om de volgorde van de line up vast te stellen, gebruikt de organisatie een poll als leidraad, dus geef je voorkeur aan. De poll is te vinden op de website van Vestrock, klik hier.

We zijn benieuwd welke band Vestrock na Koninginnenacht aan hun programma kan toevoegen.
Inmiddels zijn de volgende bands bevestigd voor het Vestrock festival op 4 juni 2011: Triggerfinger, Racoon, Krach, Shameboy, Goose, Heist, The Black Box Revelation, Ilanois, Mintzkov, Suarez, Eva Auad, Volt Violin, Noblesse, Capital Sentimental en Blaas of Glory.

Meer informatie is te vinden op www.vestrock.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland