Veelzijdig programma Bevrijdingsfestival Zeeland Veelzijdig programma Bevrijdingsfestival Zeeland

Veel Zeeuwse acts vieren de vrijheid in Vlissingen

, Andre Joosse

Veelzijdig programma Bevrijdingsfestival Zeeland

Veel Zeeuwse acts vieren de vrijheid in Vlissingen

Andre Joosse ,

Een veelzijdige line-up van bandjes en artiesten, de programmering van het Zeeuwse Bevrijdingsfestival is rond. Uiteraard ook dit jaar weer een 3VOOR12/Zeeland podium met de beste local acts.

Veel Zeeuwse acts vieren de vrijheid in Vlissingen

Zoals elk jaar is er op 5 mei weer een Bevrijdingsfestival in de Zeeuwse kuststad Vlissingen. Op het Bellamypark en rond het Arsenaal zijn weer vele acts te zien en te horen.

 

Niet alleen Gabriel Rios wordt getipt als hoogtepunt, ook The Opposites en Moss horen tot de grotere namen van het festivalaffiche. De Zeeuwse rappers van BDM Entertainment hebben ook een mooie plaats op het hoofdpodium gekregen en nemen om 13.30 de microfoons over van The Opposites. Samen met The Hype en het Antwerp Gipsy Ska Orchestra staat ook de nieuwe Zeeuwse singer-songwriter Patrick le Duc op dit hoofdpodium.

 

Zeeuwse artiesten genoeg op het hoofdpodium, maar nog veel meer Zeeuws talent is er te zien en horen op ons eigen 3VOOR12/Zeeland podium. De dag opent met Maarten Swaan, zijn muziek heeft duidelijke jaren 70's invloeden, zoals Pink Floyd, Beatles, Beach Boys, Nick Drake, maar ook moderne acts zoals Muse zijn terug te horen. Live speelt Maarten alleen of met een 3-5 koppige in Barcelona gevestigde, internationale band. Groover zette laats nog Gebouw-T op zijn kop, dit zal op 5 mei nog eens herhaalt worden, met hun ska-reggae-rock is het gegarandeerd feest.

 

De Goese hiphoppers van de Formatie beklimmen om 18.00 uur het podium. Hun muziek wordt vooral omschreven als rauwe hiphop, maar met een vrolijke kant die veel mensen kunnen waarderen. The Chimney presenteerde eerder dit jaar hun nieuwe cd voor een vol Podium t Beest, voor diegene die dat gemist hebben is het op 5 mei een must. Hun sound is door Kasabian en Oasis beïnvloed, toegankelijke rock met een attitude.

 

Afsluiter van het 3VOOR12/Zeeland podium is The Score. Na het verschijnen van hun eerste demo eerder dit jaar wordt The-Score al snel geboekt door het International Jazz Festival Middelburg om als support van headliner Al Di Miola, het levenslicht te zien. The Score wordt live uitgebreid tot een 12 koppige formatie en bestaat uit leden die hun sporen inmiddels hebben achtergelaten in diverse formaties zoals; The Punanas, Pillars (finalist Grote prijs van Nederland), EVA (gespot door 3FM), Bazzookas, Cosmic Slop en J.I.P.

 

Bij het arsenaal staat ook dit jaar het Liberty dance podium. Afsluiiters dit jaar zijn Bassjackers en Sidney Samson. Lokaal dj talent draait in podium de Piek, ga zeker Hüstnau bekijken. Het producersduo Hüstnau uit Zeeland bestaat uit Morriz & S.F.A. De dj sets van Hüstnau zijn net als hun eigen tracks: rauw, energiek en opzwepend.

 

Meer info op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland