Rockabilly bombardement in De Piek! Rockabilly bombardement in De Piek!

The Cadillac Bombers en The Cry Babies rocken

, Rene Kauwenbergh

Rockabilly bombardement in De Piek!

The Cadillac Bombers en The Cry Babies rocken

Rene Kauwenbergh ,

Afgelopen weekend zorgden the Cadillac Bombers uit de States en de Duitse Cry Babies voor een avondvullend rockabilly bombardement in De Piek!

The Cadillac Bombers en The Cry Babies rocken

Gitarist Teddy Boy Aston had de wens om een groep in elkaar te boksen die rock-‘n'-roll terug naar zijn roots zou brengen. Na 2 jaar rijpen roepen The Cadillac Bombers vintage geluiden op en zijn ze in staat om rockabilly een nieuw gezicht te geven. Teddy nam zijn Gretsch in de hand en richtte een band op die in Amerika inmiddels op een trouwe en bruisende fanclub kan rekenen. Nu is Europa aan de beurt!
The Cadillac Bombers bestaat uit een zangeres die legendes van rockabilly als Wanda Jackson en Janis Martin in zich bundelt, een veteraan in rockabilly die voor gevaarlijke bas zorgt, een Guitjo-gitarist (half gitaar, half banjo) die de band haar unieke geluid geeft en twee percussionisten die onder andere een ouderwets wasbord meebrengen.

Wat krijg je als je country, rockabilly en oude R&B mixt met een opzwepende beat? Zelf noemen ze het Sex-a-billy-Swing-a-ling. The Cry Babies brengen een sound en sensatie die fris en nieuw zijn, maar met de ene voet stevig geplant in de roots van country en rock&roll en de andere schoppend met goede oude punkrock.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland