Perfect optreden van Mintzkov in Gebouw-T Perfect optreden van Mintzkov in Gebouw-T

Met alternatieve countryrock van TMGS

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse

Perfect optreden van Mintzkov in Gebouw-T

Met alternatieve countryrock van TMGS

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

Twee Belgische bands in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Ze verschillen wel wat van elkaar, maar zorgden beide voor een mooie avond.

Met alternatieve countryrock van TMGS

Vanavond mogen we weer Belgen verwelkomen in Gebouw-T. Allereerst de band TMGS die met zeven man het podium goed vol zetten. Het lijkt erop alsof hier een rasechte Amerikaanse band staat te spelen. De band begon ooit instrumentaal onder de naam The Moe Greene Specials, wat later werd afgekort door TMGS. De muziek heeft daarbij ook vocals gekregen en wendde zich iets meer naar de alternatieve countryrock. De band speelt hard en de trompetten erbij geeft het een apart tintje. Een band zoals TMGS zou heerlijk zijn op een zomerfestival met knallende western sounds, maar ook in Gebouw-T klinkt dit erg lekker.

Na een korte pauze is het de beurt aan Mintzkov. Mintzkov is één van de talentvolle bands die is voortgekomen uit Humo's Rock Rally, de belangrijkste Belgische bandwedstrijd. In 2000 deden ze mee onder de naam Mintzkov Luna en wonnen de finale. In 2010 kwam hun derde album uit 'Rising Sun, Setting Sun' waarmee gelijk hun 10-jarig bestaan werd gevierd. De band bestaat uit zanger/gitarist Philip Bosschaerts, bassiste/zangeres Lies Lorquet, drummer Minchul van Steenkiste, gitarist Daan Scheltjens en Pascal Oorts die de toetsen/synths verzorgt.

Vanavond in Bergen op Zoom beginnen ze hun set met Rising Sun, Setting Sun, het eerste nummer van het gelijknamige nieuwste album. De muziek mist af en toe wat emotie. Geen pieken en geen dalen. Eén moment gooien ze wat meer kracht in het spel en er raast gelijk adrenaline door je aderen van verwachting. Niet omdat het hard moet zijn, maar een verlangen naar overgave aan de muziek. De Antwerpenaren zouden meer van zich mogen laten zien. Aan de andere kant is het optreden perfect gestroomlijnd. Er klinken geen foutjes en de heren zijn zo op elkaar ingespeeld dat het lijkt alsof het allemaal vanzelf gaat en ze er bijna geen moeite voor hoeven te doen.

Er bestaat niet erg veel interactie met het publiek. Maar halverwege vraagt zanger Philip aan het publiek om mee te zingen. Na korte tijd blijkt echter dat het nummer niet helemaal bekend is bij ons Nederlanders en Philip zingt voor hoe de tekst gaat. Hierna laat hij de mannen en vrouwen met meer succes ook nog apart zingen. Ook de backing vocals van Lies Lorquet zijn een prachtige aanvulling op het geheel. Ze zingt ook mee op verschillende nummers van dEUS. Hoewel ze telkens op haar tenen moet gaan staan om bij de microfoon te komen heeft dit geen negatief effect op haar stem.

Na nog een cover gespeeld te hebben van Kelis vraagt Philip aandacht voor hun laatste nummer. Het moet hierbij erg stil zijn. “Sssst” klinkt er uit alle kanten van de zaal en het wordt warempel nog stil ook. De mooie ballad Gemini wordt door Philip alleen gedaan op gitaar. Helaas blijft het niet stil. Een aantal mensen in het publiek giebelen er op los en blijven “sssst” roepen.

Als laatste krijgen we nog een toegift bestaande uit een nieuw nummer en het laatste nummer van de vorige plaat, Hitman. Een perfect optreden wat af en toe wel wat meer pieken zou kunnen gebruiken. Maar het is absoluut geen teleurstellend optreden, want goed was het zeker! Over het geheel genomen een fijn mellow optreden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland