Môgô, E.V.A. – Kosmic Summer Môgô, E.V.A. – Kosmic Summer

Zeeuwse muzikant valt op naast grote namen

, Tekst: Stefan Kuschnig

Môgô, E.V.A. – Kosmic Summer

Zeeuwse muzikant valt op naast grote namen

Tekst: Stefan Kuschnig ,

De ooit-Middelburgse, maar sindsdien uitgevlogen spaceheld Môgô staat op een nieuwe cassette, naast bands als Lo-fi Terrorist, Burial Hex en Eklin, laatstgenoemde een act die steeds meer tot de verbeelding spreekt in de Nederlandse experimentele muziekscene.

Zeeuwse muzikant valt op naast grote namen

De ooit-Middelburgse, maar sindsdien uitgevlogen spaceheld Môgô hebben we nog mogen meemaken op het vermaarde Avonduren, toen hij deze maand een jaar geleden samen met Capital Sentimental een zwart gat veroorzaakte in de kleine galerij van Ko d'Oooooooor. Destijds hadden wij van 3VOOR12/Zeeland het over een ‘boeiende’ ‘pulserende psychedelische omgeving.’  Nu staat hij op een nieuwe cassette, naast zulke bands als Lo-fi Terrorist, Burial Hex en Eklin, laatstgenoemde een act die steeds meer tot de verbeelding spreekt in de Nederlandse experimentele muziekscene. Het zijn niet de minste collega’s, maar wij beperken ons hier tot de Zeeuwse glorie.

De opbouwende sample noise van zijn live set kon ons niet voorbereiden op de klanken van zijn bijdrage aan deze Kosmic Summer mixtape op Ducktapes Records. Zijn nummer Kosmic Party (redux) klinkt beheerst euforisch, en roept de namen op van minimal iconen als Steve Reich en Terry Riley. Schitterend. Het is te kort om echt een showcase te zijn voor Môgô, maar de introductie van deze nieuwe kant van het project is precies de teaser waardoor veel mensen zullen smachten naar meer nieuw materiaal. Editie van 33, en mag ik zeggen hoe blij ik ben dat cassettes weer helemaal in zijn.

Het is kenmerkend lastig te bepalen in hoeverre de Kosmic Summer cassette nog te krijgen is (ik zou er niet op rekenen), maar stervelingen onder ons kunnen Môgô’s Kosmic Party, en nog veel meer nummers van de beste man online luisteren op:http://www.myspace.com/mogomogomogo. Het Ducktape Records label heeft ook materiaal van hem online staan, waaronder een ronduit angstaanjagende compositie genaamd Sleeping Bells, dat in 2009 als een zeer limited split cd-r werd uitgebracht:http://www.myspace.com/ducktaperecordsdeluxe. Advies voor artiest en label, ga voor Bandcamp, en laat Myspace maar een stille dood sterven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland