Finale Hooi!Koorts gewonnen door A Generation After Finale Hooi!Koorts gewonnen door A Generation After

Gork A27 wint publieksprijs

, Tekst: René de Dreu Foto's: Marije Albach

Finale Hooi!Koorts gewonnen door A Generation After

Gork A27 wint publieksprijs

Tekst: René de Dreu Foto's: Marije Albach ,

De verdiende winnaars van Hooi!koorts 2010/11 zijn A Generation After en Gork A27. A Generation After geeft een optreden dat zo professioneel is dat ze de jury met gemak overtuigen en Gork weet het publiek voor zich te winnen met hun swingende rocknummers.

Gork A27 wint publieksprijs

Zeeland heeft aan nieuwe pop- en rockbands aardig wat in huis. Mooi zo’n circuit met vier provinciale podia waar de starters hun ei kwijt kunnen. Van de ruim dertig beginners die zich dit jaar in allerlei voorrondes presenteerden, blijft dan uiteindelijk een select clubje over voor de vier finales. Drie van die finales zijn afgewerkt en de winnaars plaatsen zich automatisch voor De Zeeuwse Belofte, die plaatsvind in september dit jaar. Iets om nu al naar uit te kijken.

In de tot poppodium omgebouwde Zandput in het Walcherse Serooskerke begint donderdag 21 april het al gelijk verrassend met Gork A27. In tegenstelling tot de voorronden staat er nu een team op het podium met een spannende set en vooral een frontman -Tim Roos- die de club en de zaal op sleeptouw neemt. Funky, veel soul, rock ’n roll en catchy genoeg om van begin tot eind te boeien. Als dit zo doorgaat met Gork A27 moet dit niet onopgemerkt blijven. Ze wonnen niet bij Hooi!Koorts, maar haalden dat een dag later bij de finale van Steenworp in De Pit in Terneuzen voor 100% in. Gork A27 dus een publieksprijs in Serooskerke en een eerste plek en nominatie voor De Zeeuwse Belofte in Terneuzen.

Dat het bij Hooi!Koorts niet lukte was, ook volgens Gork zanger/gitarist Tim Roos, wel terecht. Er stond namelijk een band in die finale waarbij niet alleen alles klopte, maar waarbij de show een professionaliteit meekreeg die het station ‘beginnend’ al ver was gepasseerd. A Generation After heeft muzikaal veel in huis, kan de muziek meerdere lagen geven en lijkt rijp voor grotere zalen en een eigen volledige show. Helemaal nieuw is de band niet. Als Custom Made toerden de vijf Zuid-Bevelanders al eerder langs het starterscircuit. De knipogen gaan bij deze Zeeuwen nog steeds naar The Black Rebel Motorcycle Club en de progressieve – soms duistere – stonerrock. Er staat nu echter een band die het rock-experiment beheerst, ‘to the point’ en zonder ook maar ergens in navelstaren te ontaarden.

Fables & Fairytales timmert sinds een tijdje hard aan de weg en dat is te zien! De videoclip die voor het optreden getoond wordt ziet er professioneel uit en het optreden zit goed in elkaar waardoor ze het publiek weten te boeien.

Met Zebrapad heeft Zeeland weer een punkrocktrio dat weet waar het in die muziek om draait. Heftige show, razendsnelle nummers, humor en feesten. Nog geen jaar bezig en nu al strak en een uitbarsting van lef en enthousiasme. Knappe nummers wat teksten en melodielijnen betreft. Het plaatje klopt; de muziek is heel herkenbaar en zorgt volop voor beweging.

Zeeuws-Vlaanderen laat zich ook goed horen in Serooskerke. Bloodshift (dankzij het winnen van de 2nd InfluenZ finale deelnemer aan De Zeeuwse Belofte) bevestigde vormbehoud. Hun deathmetal met veel hardrock blijft boeiend van begin tot eind. Geen herhaling van zetten dus, maar spanning door mooie melodielijnen en pakkende refreinen. Muzikaal klopt het als een bus bij Bloodshift.

Voor de Middelburgse singer-songwriter Isabel is het niet eenvoudig om bij het tweede optreden tussen al het geweld voor een moment van rust en intieme muziek te zorgen. Als publieksfavoriet kwam ze in de Hooi!koorts finale terecht en wellicht gaf dat zelfvertrouwen. Ze klaart de klus voor een luisterend publiek en blijft moeiteloos overeind. Mooie eigen arrangementen van covers en nu ook eigen werk.

Zaniac kwam naar Serooskerke als special act. Ambitieus timmert de oud-finalist inmiddels aan de weg. De andere special act – The Hot Stewards – bewees al heel ver op die weg te zitten. Hun (te) korte maar ingenieuze show met veel stuwende rock die is doorspekt met ‘foute’ jaren tachtig hits, ging erin als koek. Een machine die van begin tot eind voor een dansfeest zorgt. Bijzonder was de toevoeging van Destine toetsenist Laurens Troost …. en ja, die was zelf ooit finalist bij Hooi!Koorts.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland