Charity Concert voor de Roparun Charity Concert voor de Roparun

Vijf verschillende bands treden vrijdag in Middelburg op voor het goede doel

, Tekst: Harrie Verveer

Charity Concert voor de Roparun

Vijf verschillende bands treden vrijdag in Middelburg op voor het goede doel

Tekst: Harrie Verveer ,

Vrijdag 15 april treden So What, Smout, The Cosmic Carnival, Casper Adrien en de Roosettes belangeloos op tijdens een benefietconcert in Middelburg, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Roparun stichting.

Vijf verschillende bands treden vrijdag in Middelburg op voor het goede doel

Iedere twee jaar doet het Zeeuwse team 'Cegelecrunners' mee met de Roparun, een hardloop estafette van Parijs naar Rotterdam waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor mensen met kanker. Buiten dat je de lopers kunt sponsoren is het ook mogelijk om bij te dragen aan dit evenement door komende vrijdag (15 april) het benefietconcert 'Charity Concert voor de Roparun' bij te wonen. Tijdens dit concert treden een vijftal bands geheel belangeloos op in café Schuttershof in Middelburg. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Roparun stichting.

Het gevarieerde programma biedt voor ieder wat wils. De avond begint rustig met de Roosettes, het koor van de Roosevelt Academie. Daarna is het de beurt aan Casper Adrien, een singer/songwriter uit het midden van het land die akoestische, folk-achtige muziek combineert met mooie, pakkende - soms confronterende teksten. De Rotterdamse band The Cosmic Carnival heeft inmiddels haar strepen al verdient, en sleepte tijdens de Grote Prijs van 2009 zowel de publieksprijs als de juryprijs in de wacht. De band heeft een heel eigen geluid dat doet denken aan Britse jaren '60 bands. Soms met een vleugje reggae, even later weer lekker funky, maar steeds lekker fris en catchy.

Dan gaan we weer terug naar Zeeuwse bodem met de Middelburgse band Smout. De band, die net een tweede EP heeft uitgebracht, maakt zoete Nederpop die doet denken aan bijvoorbeeld Abel of Volumia. De avond wordt afgesloten door So What. In 2008 wist deze band via Sellaband $ 50.000 bij elkaar te verzamelen om een cd op te nemen. Een hele prestatie! Het resultaat was een 10-nummers tellend album dat door de muziekwereld met lovende recensies werd ontvangen. De pop/rock nummers die de band maakt zijn goed, strak, catchy - en hebben stuk voor stuk de potentie om een hit te worden.

De entree bedraagt € 5 in de voorverkoop voor studenten en scholieren, en € 8 voor volwassenen en aan de deur. Daarmee draag je dus ook gelijk bij aan het goede doel. De deuren van 't Schuttershof gaan om 19.00 open.

Voor meer informatie klik hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland