15 mei: 3VOOR12/Zeeland mini-festival in t Beest 15 mei: 3VOOR12/Zeeland mini-festival in t Beest

Zerah John, Kai Disko, The Surs, AnnTastic en Gork A27

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

15 mei: 3VOOR12/Zeeland mini-festival in t Beest

Zerah John, Kai Disko, The Surs, AnnTastic en Gork A27

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Op 15 mei houdt 3VOOR12/Zeeland een feetje in t Beest. Met vijf bands, dj's en een fotoexpositie is t Beest de 15e the place to be!

Zerah John, Kai Disko, The Surs, AnnTastic en Gork A27

Twee jaar geleden begon het allemaal met dit artikel: de Zeeuwse lokaalsite van VPRO’s 3VOOR12. De lancering van de site op 28 juni 2009 in de Spot was de officiële start. Nu, honderden artikelen later, bestaat de redactie uit bijna dertig fanatieke muziekliefhebbers en is 3VOOR12 een ijkpunt in de Zeeuwse muziekscène.

 
Bands

Om het mini-festival van de benodigde muziek te voorzien zijn diverse bands uit Zeeland en de omliggende regio’s gevraagd een optreden te verzorgen.

In de afgelopen jaren kennen we Eric de Vries vooral van de bands ScaleModels en Formica, op het festival staat hij met zijn huidige band Kai Disko op de Beest planken. Hun optreden afgelopen jaar is reden genoeg de band voor 15 mei uit te nodigen.

AnnTastic is de band van singer-songwriter Annika Bos. Vorig jaar zagen we de band voor het eerst indruk maken op het bevrijdingsfestival in Vlissingen.

Beginnende band Gork A27 gaat hard. Hun naam duikt op in bijna alle finale’s van de vele talentenjachten die Zeeland rijk is. De combinatie van jazz en grunge die deze jonge gasten spelen maken het feest zonder twijfel compleet.

De Brabanders van The Surs zullen het festival aanvullen met hun mooie gitaarsongs. Deze indie band heeft net een nieuw album uit en is hard aan de weg aan het timmeren met vele optredens. Al eerder traden ze op het hoofdpodium van Breda Barst op.

Afsluiter van het festival is Zerah John & The Great Escape. Deze nieuwe band van singer-songwriter Zerah John had zijn Zeeuwse première begin dit jaar in de Spot. Sindsdien staat de band niet meer stil, met een uitnodiging voor de Grote Prijs als gevolg.

De komende weken zullen de bands de nodige aandacht krijgen op deze site.

 
Dj’s

Niets is zo leuk als gezellig plaatjes draaien onder het genot van een drankje met wat vrienden en een goed gesprek. In het café van t Beest laten Zeeuwse vinyl junkies hun favorieten horen. Geen strak doorgemixte dance, maar een selectie uit de platencollecties van deze verzamelaars. Uit Terneuzen neemt Dr Buzz zijn collectie mee, dj Betonnie uit Middelburg en dj Arnoud en Di Stefano uit Goes vullen onder andere de rest van de dag. De avond wordt afgesloten met een vinyl disco set van dj Bram, geen onbekende in het Goese. Tijdens het plaatjes luisteren, kunnen de bezoekers gelijk genieten van een foto-expositie van de 3VOOR12/Zeeland fotografen die in het beest café wordt tentoongesteld. meer info over de dj's, check dit artikel.

 
Voorverkoop van start

Kaarten zijn te koop aan de kassa van t Beest op 15 mei zelf. Via www.theaterverkoopzeeland.nl kunnen kaarten in de voorverkoop worden gekocht.

Wil je die dag niets missen, maar toch een hapje eten ondertussen? Geen probleem, tegen een kleine vergoeding is er eten te koop in t Beest.

 
Podium t Beest, beestenmarkt 4 Goes
Zondag 15 mei, zaal: 15.30 uur, eerste band: 16.00 uur, einde 22.00 uur
Entree: 5 euro, Voorverkoop: 4 euro
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland