The Hollow Men - Food Chain The Hollow Men - Food Chain

Volwaardige cd onderstreept veelzijdigheid van de band

, Andre Joosse

The Hollow Men viert haar tien jarig bestaan met een nieuwe cd. Een veelzijdige cd met invloeden uit diverse stijlen, maar met een duidelijk Hollow Men geluid.

The Hollow Men viert haar tien jarig bestaan met een nieuwe cd. Na enkele demo’s met niet de beste opnamekwaliteit is nu de volwaardige cd Food Chain opgenomen in de Avalanche studio’s. Het resultaat is een zowel professioneel ogend als klinkend album wat ondanks het beperkte aantal nummers, zeven in totaal, de term demo heeft ontgroeid.

The Hollow Men is opgericht in 2001 als viermans formatie. Met hun mix van snoeiharde rock en metal speelden zij zich al snel in de kijker resulterend in optredens met onder andere Dead Moon en Diamond Head. In 2008 houd de leadgitarist het voor gezien en gaat de band verder als trio. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe nummers en een wat meer toegankelijkere sound met als eindresultaat de nieuwe cd Food Chain.

Zoals gezegd is er een professioneel ogend en klinkend album uitgebracht. De hoes is volledig in duotoon, het gehele design is met potloodtekeningen gemaakt. Op de voorkant staat de open bek van een hongerige haai, niet alleen de uitbeelding van de cd titel, maar zeker ook een goede uitbeelding van de stevige Hollow Men sound.

Openingsnummer Euphoria en Throne zijn catchy rocksongs die doen denken aan Velvet Revolver en Soundgarden. De nummers liggen goed in het gehoor en blijven hangen. Om het onder de noemer popmuziek te stoppen gaat ver, maar deze nummers slaan zeker aan bij een groter publiek. Overigens houdt de band totaal niet van hokjes. Dit is goed te merken aan de rest van de cd waar de nummers de nodige genre uitstapjes maken.

Top Of The Food Chain en Out In The Cold klinken logger dan de bovengenoemde songs, de band zoekt meer de kant van de grunge op, mede door de zang klinkt The Hollow Men als een mix van Alice In Chains en Danzig.

De goede zangstem geeft overigens wel de sjeu aan het geheel. Weinig gitaarsolo's of creatieve uitstapjes in de muziek. In alle nummers blijven de heren bij gitaarrifs die de nummers opbouwen en melodie geven. Toch doet dit niets af aan de kracht van de nummers.

Dat de band niet in hokjes denkt blijkt vooral uit de laatste twee nummers van de cd. This Is Not a Love Song is een recht-toe-recht-aan punkrock nummer. Dit nummer valt wel wat buiten de toon van de cd, zeker omdat het geen ijzersterk nummer is.

Wel een goede aanvulling is Bleeding, het slotnummer van de cd. Een onvervalst country nummer, uiteraard wel met een stevige gitaar. Hoewel het een totaal andere stijl heeft past het toch in het Hollow Men straatje en onderstreept maar weer eens de veelzijdigheid van de band.

Food Chain is een cd die de liefhebber van grunge en metal zeker moet luisteren. De twee meer toegankelijkere nummers bewijzen dat de band ook een groter publiek kan aanspreken.

5 maart presenteert de band hun cd live in podium t Beest. Vanaf 21.00 uur zal samen met Backlash en Skybicycle een stevig rockfeest gegeven worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland