Rockabilly in Ovezandse Klomp Rockabilly in Ovezandse Klomp

Trenchcoat en The Baldrick Brothers: stilstaan is er niet bij

, tekst: rene de Dreu Foto's: Rene Kauwenbergh

Rockabilly in Ovezandse Klomp

Trenchcoat en The Baldrick Brothers: stilstaan is er niet bij

tekst: rene de Dreu Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Ook het nieuwe poppodium in Ovezande, De Klomp gata het nieuwe seizoen in. Met een mengeling van rockabilly en garagerock starten de Baldrick Brothers het seizoen. Trenchcoat sluit de avond af met jazzy jive muziek.

Trenchcoat en The Baldrick Brothers: stilstaan is er niet bij

Het lokale Poppodium De Klomp in Ovezande heeft met twee varianten van rootsrock de deuren naar een nieuw muziekseizoen geopend. The Baldrick Brothers en Trenchcoat mochten op vrijdag 24 september de toon zetten voor het tweede seizoen in de vernieuwde plattelandspoptempel. Met de lekker smerige bluesrockabilly van The Baldrick Bothers en de jump & jive van Trenchcoat knal je er dan gelijk wel in.

 

Met de eer voor een niet al te volle zaal te beginnen gaven The Baldrick Brothers wel een mooi visitekaartje af. De vijf bandleden, deels afkomstig uit de bluesband The Bandox hakken er behoorlijk in en verbouwen traditionals en mooi bijeengezochte covers tot een eigen soort rockabilly met garagerock. Johnny Cash, Willy Nelson en Wanda Jackson moeten er aan geloven. De blues schuurt er altijd wel doorheen, maar overheerst niet meer zoals dat wel bij The Bandox het geval was. Een mooie setlist en herkenbaar ‘van a tot z’. Maar ook verrassend omdat nummers van Mojo Nixon, Three Days Threshold en The Paladins recht overeind blijven en dichtbij de oldschool punk komen. Af en toe hoop je op wat meer lef van de zanger, maar de harmony vocals zetten op tijd alles wel weer recht.

 

Met hetzelfde euvel kampte de zanger van Trenchcoat. Zijn stem met een iets van Tom Waits schuurpapier dreigt met regelmaat onder te gaan in het hechte en vooral swingende bandgeluid. Met drie blazers, contrabassist, pianist, drummer en gitarist is Trenccoat bijna een big band. De jive en rockabilly lonkt dan ook met regelmaat naar die traditie en schuwt het niet om met jazzy grooves uit te pakken. Het duurt even maar met hun bewerking van Duke Ellington’s ‘It don’t mean a thing’ krijgt de set vaart en, op een enkele ballad na, bij ieder nummer de jive die stilstaan moeilijk maakt. En zo hoort het ook.

 

De Klomp is klaar voor een nieuw rock- en popseizoen dat op vrijdag 15 oktober met de eerste voorronde van 2ndInfluenZ al snel een vervolg krijgt. Een week later, 23 oktober spelen A Silent Express en Joast op een Club 3VOOR12/Zeeland.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland