Jazz-a-Delic in een nieuwe (winter)jas Jazz-a-Delic in een nieuwe (winter)jas

Stichting Jazz-a-Delic kiest voor een nieuwe uitdaging

, Tekst: Jeroen de Back en Ingeborg de Pooter

Jazz-a-Delic in een nieuwe (winter)jas

Stichting Jazz-a-Delic kiest voor een nieuwe uitdaging

Tekst: Jeroen de Back en Ingeborg de Pooter ,

Na een aantal edities in Porgy & Bess en het Scheldetheater, staat Jazz-a-Delic voor een nieuwe uitdaging: een dance-event in 3 zalen op een nieuwe locatie. De organisatie vertelde ons wat we kunnen verwachten op 9 oktober in Snowbase, Terneuzen.

Stichting Jazz-a-Delic kiest voor een nieuwe uitdaging

Soms is het niet verkeerd een concept opnieuw uit te vinden. Niet dat het bestaande idee niet goed is, maar een nieuwe uitdaging is altijd leuk. En met die gedachte is er toch wel wat veranderd aan de nieuwste editie van Jazz-a-Delic. Het basis concept van jazz met dance, blijft fier overeind staan, maar een nieuwe locatie en een 2e en zelfs 3e ‘room’ geven invulling aan deze uitdaging.

Door te kiezen voor skihal Snowbase, is er nu de mogelijkheid tot het benutten van 3 zalen. Dat zal dan ook gedaan worden met een programma dat er niet om liegt! In de Main Room vinden we het ‘ouderwetse’ Jazz-a-Delic concept terug. DJ Roog, één van de goden van de Nederlandse dance-scene (en samen met Eric-E bekend als Housequake) zal hier een dikke 1,5 uur een topset draaien. DJ Liciousgaat hem voor en –held uit Jazz-a-Delics vroegere tijden- Steven Quarre (HedKandi) zal het publiek 2 uur lang uit zijn dak laten gaan. Ace on Sax en zanger I/Fan maken het plaatje compleet en laten als, de voor Jazz-a-Delic typerende gastmuzikanten, zien wat ze in hun mars hebben. Roog draait om 23.30 uur, dus wees op tijd voor deze topper!

Om het publiek van iets nieuws te voorzien, vinden we in de Red Room de zogenaamde kauwgomballenhouse terug. Met een goed geluid en een stevige baslijn, horen we hier de Sneakerzsound. Zeeuw DJ Sparcoo warmt het publiek op en Oliver Twizt (de grote man bij het Sneakerz label) en FOKTOP zullen er voor zorgen dat iedereen hier aan het einde van de avond platgedanst de room verlaat. MCBizzey is hierbij de gastmuzikant en al met al is er zo voor de liefhebber van de wat hardere house dus ook zeker iets te vinden bij Jazz-a-Delic.

In de ‘For the love of music’-Room –wat eigenlijk het Snowcafé is- zorgen Lance & Donny (welbekend van de dance-feesten aan de Zeeuws-Vlaamse kust) ervoor dat ook daar flink te feesten valt. Zij regelen alles van aankleding tot muziek en kiezen ervoor de tent op zijn kop te laten zetten door DJ Saturn (nu even Deephouse) en Tom K (vinyl @ The Beach) met percussionist Mario Hillebrand. Uiteraard draaien Lance & Donny zelf ook!

Zoals we van Jazz-a-Delic gewend zijn, is er entertainment vanaf de deur, een topaankleding en een waanzinnige sfeer. Deze keer is dat nog wat grootser aangepakt. Luxe broodjes, veel tappunten, een aparte entree voor de VIPs, goede beveiliging… Alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Mede hierdoor is het event altijd uitverkocht. Haal dus snel je kaarten via de website, alle filialen van Burny’s of Echo Audio.

Overigens zijn Stichting Jazz-a-Delic en de organisatie van Maespop in overleg met de Gemeente Terneuzen, over een New Years Event op het Arsenaalplein in Terneuzen. In Terneuzen wordt tenslotte vaak thuisgebleven op de leukste avond van het jaar, omdat er voor 1.00 uur niets te doen is in de stad. De gemeente heeft hen dan ook ingeschakeld om een feest te organiseren zoals we dat van Jazz-a-Delic gewend zijn: kwalitatief hoogstaand en zonder enig gezeik. Of het feest door zal gaan, is nog onbekend. Wij hopen dat het lukt! Maar nu eerst op naar de vernieuwde editie in Snowbase.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland