De pareltjes van… The Sore Losers De pareltjes van… The Sore Losers

Hoofdact Club3VOOR12/Zeeland 2 oktober in Brogum

, Interview: Jeroen de Back

De pareltjes van… The Sore Losers

Hoofdact Club3VOOR12/Zeeland 2 oktober in Brogum

Interview: Jeroen de Back ,

De Vlaamse band The Sore Losers is op zaterdag 2 oktober te zien op onze eerste Club 3voor12/Zeeland van dit seizoen, in Brogum, Zierikzee. Wij vroegen hen naar hun pareltjes op muziekgebied.

Hoofdact Club3VOOR12/Zeeland 2 oktober in Brogum

De Vlaamse band The Sore Losers is op zaterdag 2 oktober te zien op onze eerste Club 3voor12/Zeeland van dit seizoen in Brogum, Zierikzee. Wij vroegen hen naar hun pareltjes op muziekgebied. Zanger en gitarist Jan antwoordt…

- Wat is de beste band/artiest aller tijden? En waarom?
Daar kan ik onmogelijk op antwoorden. Er zijn er zoveel goede! Het is ook allemaal erg relatief. Led Zeppelin heeft supersongs en is technisch geniaal, maar een garageband als Reigning Sound zit bijvoorbeeld om heel andere redenen bij onze toppers. Check onze invloeden in de bio en dan krijg je wel een idee van wat we goed vinden. Ik hoop dat die ook te horen zijn in onze muziek.

- Wat is de beste Zeeuwse band/artiest op dit moment? Mocht je geen Zeeuwse bands kennen,horen we graag wie je de beste Nederlandse band vindt? 
Op dat vlak is er een beetje een onzichtbare muur tussen Nederland en België. Ik ken wel Nederlandse bands, maar ik weet niet altijd waar ze precies vandaan komen. Herman Brood blijft super! Jan Akkerman is een waanzinnig goede gitarist. Cuby & The Blizzards! Labelgenoot Tim Knol heeft een heel mooie plaat gemaakt. zZz gaat met ons op tour in België. Matthijs Leeuwis vind ik trouwens ook een hele leuke ontdekking.

- Wat was je eerste muzikale liefde? En waarom?
Guns 'n Roses in de originele bezetting. Appetite for Destruction is gewoon een heel sterke plaat, dat vond ik al toen ik ‘m de eerste keer hoorde over de telefoon. Een vriend van me was er zo van ondersteboven dat hij me opbelde en de cassettespeler tegen de telefoon hield. Zelfs zo klonk het fantastisch. Door Slash ben ik gitaar beginnen te spelen. Het was mijn eerste kennismaking met luide muziek. Ik was 10 jaar en het was exact wat ik nodig had!

- Wat is het beste nummer aller tijden? En waarom? 
Voor mij persoonlijk komt Thunderroad van Bruce Springsteen aardig in de buurt. Geweldige song, goede tekst, goede titel, fenomenale band, fantastische sound en dat allemaal gemaakt op een moment waarop de druk op Springsteens schouders enorm hoog lag. Je moet het maar doen!

- Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe? 
Tweede worden in Humo’s rock rally na voor een volle AB gespeeld te hebben was wel behoorlijk indrukwekkend. The Sore Losers is eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten voor mij. Van de eerste repetitie over onze eerste show, plaatopnames in de studio, de rockrally en het platencontract. Elke keer dat we samenkomen gebeurt er wel iets dat de moeite waard is om te onthouden, het is altijd lachen en genieten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland