Vocale kwaliteitsavond met Anneke van Giersbergen en Bart van der Lee

Het trok tegen alle verwachting in geen volle zaal, helaas en ten onrechte. Het was een avond met hoge vocale kwaliteiten.

Tekst: Wannes Castelijns Foto's: Monica Salmang ,

Een diepe, rauwe mannen stem in de persoon Bart van der Lee begint de avond. Een singer-songwriter of misschien is een nog duidelijkere omschrijving: troubadour of folkrock zanger. Opgevolgd door de hoofdact van de maand Anneke van Giersbergen & Agua de Annique.

Het trok tegen alle verwachting in geen volle zaal, helaas en ten onrechte. Het was een avond met hoge vocale kwaliteiten.

Mondjesmaat druppelen er aardig wat mensen binnen aan het begin van de vrijdagavond in De Spot te Middelburg. Een diepe, rauwe mannen stem in de persoon Bart van der Lee begint de avond. Een singer-songwriter of misschien is een nog duidelijkere omschrijving: troubadour of folkrock zanger. Een man met volle baard en prachtstem zingt over dingen die gebeurd zijn, die hem bezighouden, ze vormen zeer persoonlijke liedjes. Dit schept een zeer gemoedelijke sfeer in de zaal, waar geconcerteerd, al dan niet zittend, wordt geluisterd. Hij begeleidt zijn zang met enigszins klassiek gitaarspel.

Opgevolgd door de hoofdact van de maand, voor het Middelburgse poppodium, Anneke van Giersbergen & Agua de Annique. Dat Anneke van Giersbergen nog steeds aan metal wordt gekoppeld, daar zal niet iedere metalfan het mee eens zijn. Haar muziek met de metalband The Gathering was eigenlijk ook al nooit hard, maar melodieus. Haar muziek is nu verder volgroeid afgewisseld met nog rustigere nummers. Ze oogt op het podium als een vis in het water met haar nieuwe band Agua de Annique; zeer expressief en is logischerwijs het centrum van de aandacht. Ze heeft schik in het zingen en dat hoor je er aan af.