The Sore Losers en GoFish openen clubseizoen The Sore Losers en GoFish openen clubseizoen

Clubavond in Zierkzeese Brogum

, Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Mathijs van IJsseldijk

The Sore Losers en GoFish openen clubseizoen

Clubavond in Zierkzeese Brogum

Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Mathijs van IJsseldijk ,

De eerste 3voor12 clubavond van het seizoen vond plaats in Brogum, Zierikzee. De locale band GoFish en het Belgische The Sore Losers verzorgden het affiche.

Clubavond in Zierkzeese Brogum

In een matig gevulde Brogum mocht GoFish het spits afbijten. De band rond zangeres Pamela Blikman heeft een tijdje stilgelegen, maar is sinds vorige maand weer volop in bedrijf. Toch weet het viertal in eerste instantie niet erg te overtuigen. Het lijkt of de groep met de rem erop speelt. Zo komen de uithalen van Blikman in bijvoorbeeld ‘Ran Away’ en ‘Right Know’ nog al schreeuwerig over. Terwijl ze zeker wel kan zingen. Iets wat bewezen wordt in het langzamere ‘Come Back’. GoFish maakt alternatieve gitaarrock met naar eigen zeggen nu-metal invloeden. De laatste waren niet overal even duidelijk aanwezig. Maar erg is dat niet want muzikaal zit het prima in elkaar, ongeacht welk genrelabel er op geplakt wordt. Als zijn ze blij dat het optreden er bijna opzit gaat de band pas echt los in het laatste nummer ‘Shout’. Een nieuwe track en zeker een blijvertje. Maar hadden de Schouwenaren die passie door heel de set verweven dan was het een top optreden geworden. Nu blijft het bij wel aardig.
 

De hoofdact van de avond is het uit Hasselt afkomstige The Sore Losers. De band werd tweede bij de vermaarde Humo Rockrally en scoorde in eigen land een zomerhit met ‘Beyond Repair’. De debuutplaat van deze Belgen is in Zierikzee nog niet te verkrijgen. Het publiek moet het doen met die ene hit en een handvol leuke liedjes die nog niemand kent. Dit viertal is zo’n typisch Studio Brussel-bandje. Beetje White Stripes, beetje  Foo Fighers en een beetje Black Box Revelation. Maar: zeker met de inbreng van steelguitar en mondharmonica (die helaas amper te horen was), heel erg zichzelf. Zanger Jan Straetemans laat zien dat hij voor hetere vuren heeft gestaan dan een halfvol Brogum en probeert het publiek voor zich te winnen. Iets wat met een vrijwel onbekende set toch nog aardig lukt. Held van de avond is drummer Alessio Di Turi die tijdens het afranselen van zijn drumkit ook steeds de trendy bril terug op de neus moet drukken omdat deze door al het zweet steeds afzakt. Al met al is het een prima uur muziek en weet nu ook Schouwen-Duiveland van het bestaan van The Sore Losers. Op naar een volgende clubavond. 23 oktober in De Klomp in Ovezande. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland