The Sore Losers en GoFish op nieuwe Club 3VOOR12/Zeeland The Sore Losers en GoFish op nieuwe Club 3VOOR12/Zeeland

2 oktober in podium Brogum in Zierikzee

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Zeeland

The Sore Losers en GoFish op nieuwe Club 3VOOR12/Zeeland

2 oktober in podium Brogum in Zierikzee

Tekst: Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

De Vlaamse The Sore Losers en het Zierikzeese GoFish staan op het affiche van een nieuwe Club 3VOOR12/Zeeland. De eerste club van het nieuwe seizoen is in podium Brogum in Zierikzee.

2 oktober in podium Brogum in Zierikzee

3VOOR12 Zeeland en de Zeeuwse podia gaan na een lange zomer weer een nieuw clubseizoen in. Tijd ook weer voor de Club 3voor12. Een avond vol goede muziek samengesteld door de redactie van dé muziekwebsite van de provincie. Vorig seizoen was podium Brogum verstoken van een 3VOOR12 avond. Tijd om dit goed te maken en wel op 2 oktober aanstaande als twee bijzondere acts op het podium van de Zierikzeese club zullen verschijnen.
 
Hoofdact van de avond is de Vlaamse band The Sore Losers. Die via de vermaarde Humo Rock Rally gelanceerd werden. Al waren ze vorig jaar ‘slechts’ tweede. Iets wat Admiral Freebee, Absynth Minded en zelfs The Black Box Revelation ook gebeurde.
Dit viertal heeft de status veelbelovend allang ingelost en is bij onze Zuiderburen razend populair. Zeker na het optreden op de laatste editie van Pukkelpop. Met hun mengeling van rock en blues kan de band vergeleken worden met bands als The Ranconteurs en Foo Fighters. Hun eerste single‘Beyond Repair’ stond ook weken in de Afrekening lijst van radiozender Studio Brussel.
 
Het was een lange hete zomer voor deze Belgen met als beloning een platencontract bij Excelsior. En reken maar dat het een lange winter wordt ook voor deze rockers. Want op 4 oktober komt hun debuutalbum uit. Laten we hopen dat op 2 oktober de schijfjes al klaar liggen bij de merchandise tafel.
 
Uiteraard staat er twee oktober ook Zeeuws talent op het podium. Na een korte pauze is GoFish terug en spelen zij een thuiswedstrijd in Zierikzee. De in 2007 opgerichte band heeft in de afgelopen vier jaar reeds veel optredens op haar naam gezet en is in de Zeeuwse muziekscène allang geen onbekende meer. In 2008 kregen zij al eens de kans live op 3FM te spelen en in 2009 zijn ze geselecteerd als aanstormend talent voor het Zeeuwse bandcoachingsproject PopAanZee.

In samenwerking met Marijn Slager en Willy Berrevoets (Nuff Said) heeft de band hun EP Are You Ready?! opgenomen. De demo werd in maart tot ‘Demo van de Maand’ verkozen in het muziekblad Fret. Na een korte break, voornamelijk voor het afstuderen van enkele bandleden, is de band druk bezig geweest met het schrijven van nieuw materiaal. Op de clubavond presenteren de dame en heren hun nieuwe sound. Alternatieve rock met een vleugje nu-metal. Komt dat horen.
 
 
Club 3VOOR12/Zeeland: tThe Sore Losers + GoFish
Podium Brogum
Julianastraat 46 Zierikzee
2 oktober, 21.00 uur, 10 euro.
 
 
Voor de agenda:
23 oktober Club 3VOOR12/Zeeland in de Klomp Ovezande met Joast + A Silent Express
27 november Club 3VOOR12/Zeeland in de Spot Middelburg met Scram C Baby + People Get Ready + Six Hills Giant
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland