Silent Express en Joast zetten Ovezande op zijn kop Silent Express en Joast zetten Ovezande op zijn kop

Verslag van de clubavond in de Klomp

, Tekst: Jamie Scherbeijn, Foto’s: Rene Kauwenbergh

Silent Express en Joast zetten Ovezande op zijn kop

Verslag van de clubavond in de Klomp

Tekst: Jamie Scherbeijn, Foto’s: Rene Kauwenbergh ,

Op de tweede clubavond van dit seizoen in de Klomp lieten de bands A Silent Express en Joast hun visitekaartje achter in Zeeland.

Verslag van de clubavond in de Klomp

Het spits wordt afgebeten door Joast. Zanger Joost Oskamp vertrok vorig jaar richting Amerika om daar samen met producer Todd Burke en een groep bekende muzikanten van o.a. Beck, R.E.M., Nine Inch Nails en Tears for Fears zijn droomplaat te maken. Het resultaat: debuutalbum ‘Transatlantic Hope’. Vorige week was de cd-presentatie in Paradiso en vanavond staat de band in Ovezande.

 

Het is merkbaar dat de nummers één voor één geschreven zijn door Joost. Hij leeft zich helemaal in in de nummers en de emotie in zijn heldere, krachtige stem zorgen ervoor dat de nummers je raken. Na een paar nummers verruilt Joost zijn akoestische gitaar voor een elektrische. Het nummer ‘Safe Now’ begint rustig maar wordt langzaam opgebouwd naar een explosief, ruig einde. Dit trekt de aandacht van het mannelijke publiek, welke tot dan toe genietend van een potje bier aan de bar hingen. Getriggerd door dit krachtige nummer komen ze voor het podium staan.

Bij het nummer ‘Bright Blue Eyes’ weet Joost een gevoel van saamhorigheid te wekken door te vertellen dat het nummer gaat over het wonen in een dorp net als Ovezande. Iedereen lijkt verknocht te zijn aan Joost. Bij één van de laatste nummers worden we verrassend getrakteerd op de mooie stem van de bassiste. Jammer, dat ze niet op meer nummers hoorbaar meezingt.

Het laatste nummer dat gespeeld wordt is het openingsnummer van de nieuwe cd en luistert naar de naam ‘Now You See’, een heerlijk gevoelig nummertje met hitpotentie.

De energie spat er bij zanger Joost van begin tot einde vanaf wat helaas niet van de overige bandleden gezegd kan worden. Tegen het einde spelen ze wel wat losser, maar ze werken net iets te braaf hun set af. Als toegift volgt er nog een rustig, akoestisch nummer begeleidt door de toetsenist.

 

Hoofdact van de avond is A Silent Express, een jonge new wave-georiënteerde rockband uit het noorden van het land. In maart van dit jaar werd er een contract ondertekend bij muziekmaatschappij 8ball Music. Vandaag had het debuutalbum moeten uitkomen, maar deze is helaas 1,5 week uitgesteld.

 

A Silent Express begint hun optreden in jaren ‘80 stijl met de bekende Crockett’s theme (Miami Vice) van Jan Hammer. Deze intro wordt opgevolgd door de hit ‘Will I Be Around’ en de sfeer zit er gelijk goed in, zowel op het podium als in de zaal, al is het maar de vraag of de band dit de rest van de set kan vasthouden. Maar die twijfel wordt snel weggenomen want ook de daaropvolgende nummers met o.m. de nieuwe single ‘I Never Saw This Coming’ worden laaiend enthousiast ontvangen. Het typische jaren ‘80 new wave sound slaat goed aan en de bandleden voelen zich als een vis in het water op het podium. De hoge tonen van zanger Rik zijn niet altijd even helder, maar niemand schijnt zich hier aan te ergeren.

Halverwege de set volgt de cover ‘Relax’ van Frankie Goes To Hollywood en door de vette gitaarsolo’s maken ze er een geheel eigen nummer van.

Het laatste nummer en de toegift zijn allebei nummers welke vanavond de revue al passeerde, namelijk de singles ’Will I Be Around’ en ‘I Never Saw This Coming’. Dat is een beetje de keerzijde van de medaille voor deze band als je binnen 2 jaar bij een muziekmaatschappij kan tekenen en nog niet genoeg nummers hebt gemaakt om een optreden mee te vullen. Maar ze komen ermee weg want er wordt volop meegezongen en gedanst. En zo eindigt deze tweede clubavond, ondanks de wat magere opkomst, in een geslaagd feest(je).

 

De volgende clubavond staat gepland op 27 november in de Spot in Middelburg met Scram C Baby, People Get Ready en Six Hills Giant.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland