Harde drum ’n bass van PRSPCT Harde drum ’n bass van PRSPCT

Dancefeest in podium t Beest

, Tekst: Wannes Castelijns Foto's: Monica Salmang

Harde drum ’n bass van PRSPCT

Dancefeest in podium t Beest

Tekst: Wannes Castelijns Foto's: Monica Salmang ,

Het in de scene gerespecteerde PRSPCT bewijst dat er behoefte is aan harde alternatieve elektronische muziek in Zeeland. Zo was de vrijdagavond aangenaam druk in ’t Beest. Er werd volop gedanst door een zeer gemêleerd publiek.

Dancefeest in podium t Beest

Ook elektronische muziek is niet meer weg te denken in de alternatieve muziek wereld. Er is dan ook een fijnmazige variëteit ontstaan, die niet precies weergegeven kan worden in het woord groepje, drum ‘n bass. De substromingen in de wereld van drum ’n bass zijn uiteenlopend, waar door je niet precies weet wat je te wachten staat als er drum ’n bass op de agenda staat. Zo wordt lopend door de lange gang van ’t Beest mijn verwachting langzaam omgezet in realiteit. “Oké geen zware ondertoon met een ritmische breakbeat, ook niet erg funky. Deze avond is terror harde beats.”

 

De zaal is aangenaam druk, nog net voldoende ruimte voor iedereen om te dansen, en dat gebeurt! Een zeer gemêleerd publiek gaat lekker los. Er is duidelijk veel publiek dat vooraf precies wist waar ze naar toe gingen. Logisch, prspct-feesten zijn een internationaal bekend fenomeen binnen de scene. En vanwege de Nederlandse origine extra bekent in ons eigen landje.

 

Twee van de acts zijn deze avond van de oprichters van de prspct-feesten: dj cb en dj thrasher. Harde 4-kwartsmaten met hier en daar een break, slaat de klok deze avond. Hoe dan ook, het publiek danst en danst, het wordt hoe langer hoe heter in de danszaal. Counterstrike neemt om half twaalf het stokje over van dj thrasher. Deze dj uit Zuid-Afrika heeft iets meer breakbeats in petto. Voor de snelle dnb-danser een stuk uitdagender. De afsluitende act is van dj Limewax, een Oekraïner die blijkbaar houdt van hard, keihard. Als je net binnen zou komen zou het wat misschien wat onvriendelijk klinken, maar de avond was goed opgebouwd en het publiek kan de beats niet weerstaan en blijft dansen.

 

Een geslaagd avondje dansen voor de liefhebber van harde elektronische muziek.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland