Fables & Fairytales wint eerste voorronde 2nd InfluenZ Fables & Fairytales wint eerste voorronde 2nd InfluenZ

Dehumanization gaat met publieksprijs naar huis

, Tekst: Marije Vermeulen Foto's: René Kauwenbergh

Fables & Fairytales wint eerste voorronde 2nd InfluenZ

Dehumanization gaat met publieksprijs naar huis

Tekst: Marije Vermeulen Foto's: René Kauwenbergh ,

Een avond met vijf bands in De Klomp in Ovezande waar de eerste finalist, Fables and Fairytales, uit is gerold.

Dehumanization gaat met publieksprijs naar huis

De eerste finalist van 2nd InfluenZ is bekend. Rockgroep Fables and Fairytales kwam afgelopen vrijdag als winnaar uit de bus bij de eerste voorronde van deze bandcompetitie. 100 Juice en Dehumanization hadden in De Klomp in Ovezande het nakijken. Al heeft de laatste formatie nog wel kans op een finaleplaats doordat ze de publieksprijs wonnen.

 

De eerste act die op het podium staat is 100 juice. Dit tweekoppig rap duo uit Terneuzen weet de vele metalfans in de zaal niet te overtuigen en ook de jury is verdeeld. De twee Zeeuws-Vlamingen hebben een mooie prestatie neergezet maar hun set verdient nog meer aandacht, zo is de redenatie. De afwisseling van Nederlands naar Engels valt wel goed in de smaak.

 

Gezien het aantal metalliefhebbers in De Klomp is het niet raar dat Dehumanization, evenals vorig jaar, de publieksprijs krijgt. Het vijftal uit Goes maakt razende death metal en dat valt duidelijk in de smaak. De jury was het gedeeltelijk met het publiek eens al hadden ze nog wel wat op en aanmerkingen. Iets meer afwisseling en een gitaarsolo’s graag. Lof was er vooral voor het strakke spel van deze jonge band. En met de publieksprijs op zak blijft de finale inzicht.

 

Wie zeker naar de finale gaat is het winnende Fables & Fairytales. Deze uptempo rockband valt bij het publiek en jury het beste in de smaak. Vorig jaar hebben ze de Noord-Bevelandse talentenjacht Norh-t b’s contest gewonnen en hebben ze mogen spelen op het podium van Peerock. Ook speelde de band op Lowlands. Die ervaring heeft het viertal duidelijk goedgedaan.

 

Omdat er een act te kort is voor de competitie vult de band Skydive dit gat op. Deze band bestaat uit een hele muzikale en rockende familie, Vader John op de gitaar, moeder Tineke verzorgd de zang, dochter Chanel verzorgd de bas en de drum word bespeelt door zoon Jimmi.

 

Afsluiter en special act is het Tilburgse Monomania. Deze pop punkband heeft al opgetreden op diverse grote festivals en al live gespeeld op radio 3FM. Op hun krachtige rock kon het publiek hun laatste energie nog kwijt voor dat ze in de bus stapte naar huis. Een geslaagde afsluiting van een mooie avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland