Dexter Jones Circus Orchestra is nog iets te geheim voor Terneuzen Dexter Jones Circus Orchestra is nog iets te geheim voor Terneuzen

Zweden’s best bewaarde rockgeheim in de Pit

, Tekst: Steven Asselman Foto's: Rene Kauwenbergh

Dexter Jones Circus Orchestra is nog iets te geheim voor Terneuzen

Zweden’s best bewaarde rockgeheim in de Pit

Tekst: Steven Asselman Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Dexter Jones Circus Orchestra, misschien het best bewaarde geheim uit Zweden? Volgens de band wel, wij gingen op pad om te kijken of het waar is.

Zweden’s best bewaarde rockgeheim in de Pit

Als ik iets over Dexter Jones Circus Orchestra lees, staat er dat ze geworteld zijn in de jaren ‘70 en worden ze vergeleken met bands als Allman Brothers & Queens Of The Stone Age. Het kan zijn dat ik juist vergelijkingen trek met Mando Diao, omdat ik die in 2002 ontdekte en die ook uit Zweden komen, maar even serieus: zo gek is het nou ook weer niet het ‘simpelweg’ als Indierock te bestempelen. Zweedse om exact te zijn. Als je een gitarist met een semi-acoustistische ziet spelen over zo’n oranje versterker uit Engeland, dan weet je eigenlijk al genoeg... 
 
Ze zijn bezig met hun Europese tour en naast Den Bosch, Bern, Belgrado en Zagreb deden ze ook Terneuzen aan op een donderdagavond. Dat blijkt een uitdaging. Maar goed, wie er dan binnen was begreep ook niet precies waarom. Ze noemen zichzelf het best bewaarde geheim van Zweden en dat bleek mijn inziens ook wel enigsinds waar te zijn. Toegankelijke meerstemmige poprock dat terugvalt op waar de Beatles ooit begonnen. Okee, met jaren ’70 invloeden, dat maakt nou juist het interessante verschil. Desondanks:deze band voelt zich net zo zeer thuis in de indierockscene.
 
Serieus, alle fans van The Kooks hadden zich hier duidelijk kunnen vermaken. Ach, nou ja. Zoveel publiek trok Mando Diao in 2002 ook weer niet. Dus wie weet waar Dexter Jones Circus Orchestra in 2017 staat? Mocht je ze in de tussentijd tegenkomen en wel oor hebben naar dit soort alternatieve popmuziek: zeker heen gaan. Kun je voor jezelf bepalen of het Zweden’s best bewaarde geheim is.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland