De pareltjes van... Joast

Supportact Club3VOOR12/Zeeland 23 oktober in De Klomp

Tekst: Jeroen de Back ,

De band Joast is op zaterdag 23 oktober te zien op onze tweede Club 3voor12/Zeeland van dit seizoen, in De Klomp, Ovezande. Wij vroegen hen naar hun pareltjes op muziekgebied.

Supportact Club3VOOR12/Zeeland 23 oktober in De Klomp

De band Joast is op zaterdag 23 oktober te zien op onze tweede Club 3voor12/Zeeland van dit seizoen, in De Klomp, Ovezande. Wij vroegen hen naar hun pareltjes op muziekgebied.


- Wat is de beste band/artiest aller tijden? En waarom?
Dat is altijd een lastige vraag. Uiteraard zijn er de bands die iedereen het beste vindt, maar die ga ik niet noemen, want dan komen er nooit meer nieuwe beste bands. Op dit moment vind ik Wilco de beste band aller tijden, omdat de liedjes van Jeff Tweedy stuk voor stuk juweeltjes zijn. Prachtige kleine reisjes.


- Wat is de beste Zeeuwse band/artiest op dit moment? 
Racoon zijn helden voor mij. "Till Monkeys Fly" is een legendarische plaat die iedereen in zijn of haar platenkast moet hebben.


- Wat was je eerste muzikale liefde?
Toen ik drie was draaiden mijn ouders het album "Super Trooper" van Abba. Dat is mijn eerste herinnering en was toen mijn eerste muzikale liefde. Prachtige popliedjes. Nu ik het terug luister heeft het nog altijd de magie van toen ik drie was. Dat is wat muziek zo mooi maakt. Het brengt je weer terug in de tijd of op een andere plek.
 

- Wat is het beste nummer aller tijden?

Dat is niet te zeggen. Dat hangt zo ontzettend van het moment af! Zo was "Idioteque" van Radiohead het mooiste liedjes toen ik uit een donkere periode kwam en in mijn huiskamer stond te dansen om het leven te vieren. Toen was dat het mooiste liedje ooit. Maar ik ben ook een keer op een begrafenis geweest en daar  draaide ze "On and on and on" van Wilco. Dat was zo verschrikkelijk intens. Hartverscheurend. Toen was dat het beste nummer ooit.
 
  
- Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?
Voor mij is het maken van mijn plaat "Transatlantic Hope" in Los Angeles het meest memorabel tot nu toe. In je eentje beleef je een fantastische trip en ontmoet allemaal hele geweldige mensen.

 
Club 3VOOR12/Zeeland: A Silent Express + Joast
Podium de Klomp
Burg. Andriessenstraat 1, Ovezande
23 oktober, 20.30 uur, 10 euro (8,50 euro in de voorverkoop)
 
 
Voor de agenda:
27 november Club 3VOOR12/Zeeland in de Spot in Middelburg met Scram C Baby + People Get Ready + Six Hills Giant