A Silent Express en Joast op Club 3VOOR12/Zeeland A Silent Express en Joast op Club 3VOOR12/Zeeland

23 oktober in podium De Klomp in Ovezande

, Tekst: Jamie Scherbeijn

A Silent Express en Joast op Club 3VOOR12/Zeeland

23 oktober in podium De Klomp in Ovezande

Tekst: Jamie Scherbeijn ,

A Silent Express en Joast staan op de tweede clubavond van 3VOOR12/Zeeland in podium de Klomp in Ovezande.

23 oktober in podium De Klomp in Ovezande

Begin oktober was Brogum als eerste van het nieuwe muziekseizoen aan de beurt voor de clubavond. Zaterdag 23 oktober is het de beurt aan de Klomp in Ovezande.

Het spits zal worden afgebeten door Joast (Joost Oskamp). Het zat Joost de afgelopen jaren niet mee; de Utrechtse band Taxi To The Ocean waarin hij speelt stopt, de relatie met zijn vriendin loopt op de klippen en hij moet noodgedwongen intrekken bij zijn ouders. Joast vindt een uitweg door zich terug te trekken in de kelder met enkel een gitaar en taperecorder. Met demo’s in de koffer en vol optimisme stapt Oskamp een paar maanden later in het vliegtuig naar Los Angeles.

Onder leiding van producer Todd Burke (The Kooks, Ben Harper, Belle and Sebastian) neemt hij in 2009 daar zijn eerste album op. Met de hulp van muzikanten van o.a. Beck, R.E.M. en Nine Inch Nails kan Joast zijn droomplaat maken. Liedjes vol bitterzoete melancholie, die doen denken aan Wilco, Neil Young en Todd Rundgren.

Het debuutalbum “Transatlantic Hope” opent met de gedoodverfde eerste single “Now You See”, een persoonlijke afrekening met het verleden. Niet negatief of belerend, maar een positieve conclusie van een songwriter die alles waar hij mee heeft geworsteld, achter zich laat. Althans, deels. Het andere deel van die droom is de liedjes van dit album zo mooi mogelijk te vertolken.

Hoofdact van de avond is A Silent Express, een jonge wave-georiënteerde rockband uit het noorden van het land. Sinds de zomer van 2008 werkt dit viertal fulltime aan nieuw repertoire in een afgelegen loods in Friesland.

Naast het schrijven aan nieuwe nummers wordt er volop door Nederland getoerd. Van de Melkweg naar de 013 en via de studio’s van 3FM richting het Groningse festival Eurosonic. Kilometers maken, daar gaat het om bij A Silent Express. Opgemerkt worden lijkt dan slechts een kwestie van tijd. Dat gebeurt dan ook in het najaar van 2009. Op uitnodiging van producer Holger Schwedt (Blof, Anouk, Van Velzen) bivakkeert de groep ieder weekend in zijn studio in Baarn. Al snel blijkt dat dit een gouden match is. In maart 2010 is de interesse gewekt van de muziekmaatschappij 8ball Music (Alain Clark, Miss Montreal, Bertolf). Nog geen maand later wordt er champagne gedronken tijdens de ondertekening van een volwaardig artiestencontract bij dit jonge, onafhankelijke label. Een reuzenstap die de weg naar serieus landelijk en buitenlands succes mogelijk moet maken voor deze band.

Na de hit "Will I Be Around" werkt A Silent Express keihard aan een sprankelend debuutalbum wat de dag voor dit cluboptreden uit zal komen. Inmiddels doet de tweede single “I Never Saw This Coming” het ook erg goed.

Kortom, we hebben twee bands die beiden staan te trappelen om hun debuutalbum te laten horen op deze clubavond.

 
 
 
Club 3VOOR12/Zeeland: A Silent Express + Joast
Podium de Klomp
Burg. Andriessenstraat 1, Ovezande
23 oktober, 20.30 uur, 10 euro (8,50 euro in de voorverkoop)
 
 
Voor de agenda:
27 november Club 3VOOR12/Zeeland in de Spot in Middelburg met Scram C Baby + People Get Ready + Six Hills Giant

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland