Vestrock is Europa’s eerste klimaatneutrale festival Vestrock is Europa’s eerste klimaatneutrale festival

Festival ook in de running voor “best small festival”

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Vestrock is Europa’s eerste klimaatneutrale festival

Festival ook in de running voor “best small festival”

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Aggregaten op biodiesel, afbreekbare drinkbekers en gescheiden afval. Vestrock is goed bezig wat het milieu betreft. Het festival is dan ook niet voor niets in de running voor “best small festival”. Om het goede nieuws compleet te maken… de datum van editie 2 is al bekend!

Festival ook in de running voor “best small festival”

Vorig voorjaar werden we verrast door de aankondiging van een nieuw festival in Hulst. Na een paar tegenvallende edities van Scheldepop in Terneuzen is er toch nog een organisatie die een serieus festival durft te organiseren in Zeeuws-Vlaanderen. De line-up van het festival bestond louter uit Nederlandse en Belgische bands. Een succesformule bleek afgelopen zomer, het festival verkocht uit.
 
Aggregaten op biodiesel, afbreekbare drinkbekers en gescheiden afval. Vestrock is goed bezig wat het milieu betreft. Om de CO2 uitstoot van editie 2010 te compenseren zal de Stichting Vestrock op 20 november bomen planten rondom de nieuwe accommodatie van de Hulster hockeyvereniging MHC Rapide. Het planten van 31 bomen zal de uitstoot van 2010 in 1,5 tot 3 jaar compenseren. Hiermee is Vestrock het eerste festival in Europa dat vanaf de eerste editie CO2 neutraal werd gerealiseerd. Ook de volgende editie van Vestrock zal klimaatneutraal en duurzaam zijn.
 
Stichting Vestrock is ook op ander gebied goed bezig, het festival is genomineerd voor een Euro 2010 festival award. In de categorie "best small festival" gaan ze op voor de eerste prijs. Stemmen voor de eerste ronde kan tot 23 november via http://eu.festivalawards.com.
 
Vestrock kondigt bovendien aan dat er op 4 juni 2011 een vervolg zal komen op de uitverkochte eerste editie. Op het eiland in de Buitenvest in de meest Vlaamse stad van Nederland zullen wederom jonge en veelbelovende artiesten uit Nederland en België op het podium staan, waarbij wederom een speciale plaats is voor regionaal talent. Het festival zal, net als in 2010, intiem en kleinschalig zijn, dus het aantal kaarten is wederom beperkt. De kaartverkoop voor vestrock 2011 start op 1 februari 2011. De sponsorwerving is inmiddels gestart.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland