Twee uur in de rij voor MakeBelieve

MakeBelieve, Monomania, Campus en Kengsinton in de Piek

Tekst: Marije Vermeulen Foto's: Richard van Belzen ,

Al twee uur voor aanvang staan ze voor de deur, de jonge meiden die voor MakeBelieve naar de Piek zijn gekomen. Naast deze band staan er nog drie bands op het podium in Vlissingen.

MakeBelieve, Monomania, Campus en Kengsinton in de Piek

Buiten de deuren van de Piek staan al twee uur voor de aanvang van het concert MakeBelieve fans te wachten in de kou. Om zeven uur mag iedereen eindelijk naar binnen, veel vroeger dan bij een normaal concert in de Piek, niet onverstandig gezien de leeftijd van de meeste bezoekers. Vol spanning is het nog een half uur wachten totdat de concertzaal open gaat. Al gillende sprinten de meiden naar de zaal om een plaatsje vooraan bij het podium te bemachtigen.

Voordat MakeBelieve en Kengsinton het podium mogen betreden zijn er nog twee bandjes. Monomania en Campus maken het publiek alvast warm. De vier koppige punk-pop-rock band Monomania geeft een geslaagd optreden waarbij ze zeker weer wat nieuwe fans scoren. Daarna is het de beurt aan het Belgische Campus. Deze band maakt het publiek pas echt warm voor de hoofdacts met hun energieke rock muziek. Er wordt enthousiast meegedanst en gesprongen.

Dan is het eindelijk zo ver, de band waar zeker de meerderheid voor is gekomen; MakeBelieve de vijftallige poprock band uit Groningen. Na vier jaar heeft deze band al ongelooflijk veel fans gescoord. Op Liedjes zoals From The Start, Another Night At The Disco en Make You Mine gaan de fans uit hun dak, iedereen zingt uit volle borst mee. Op het emotionele lied Home krijgt de band de zaal ook stil, sommige mensen krijgen hiervan toch wel kippenvel op hun lijf.

Als laatste betreed Kengsinton op podium. De jonge meiden zijn inmiddels druk bezig met handtekeningen te bemachtigen van MakeBelieve. Jammer, want de heren van Kensington verdienen zeker alle aandacht met hun poprock. Als de laatste noten van de band klinkt is MakeBelieve er alweer vandoor, een echte afterparty zoals de heren gewend zijn gaat niet door. Toch iets teleurgesteld keren ook de jonge dames ook huiswaarts.